Eurodeputatul Răzvan Popa, mesaj tranșant după mutarea lui Iohannis
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Răzvan Popa
Răzvan Popa
Eurodeputatul PSD Răzvan Popa consideră că decizia preşedintelui de a nu accepta remanierea propusă de premier este o acţiune care excede cadrul constituţional, pentru că șeful statului nu îşi poate aroga dreptul de a decide asupra componenţei Guvernului.

„Lucrurile sunt clare sau, cel puţin până acum, au fost clare. Componenţa Guvernului este decisă de premier. Acesta este cel care înaintează propunerile de miniştri. Preşedintele nu are dreptul constituţional să cenzureze voinţa premierului din motive politice. Acest lucru nu se negociază. Preşedintele șantajează, obstrucționează și acționează neconstituţional”, a precizat Răzvan Popa, eurodeputat PSD, vineri după amiază.

„Preşedintele este la acest moment vinovat de un blocaj instituţional. Premierul nu poate fi forţat să lucreze cu miniştri pe care nu îi doreşte în guvernul său. Este un joc politic pe care preşedintele Iohannis îl face şi care nu poate aduce nimic bun, pentru că vorbim despre două domenii cheie unde este nevoie de acţiune şi coordonare – Dezvoltare şi Transporturi”, susţine Răzvan Popa.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel