Euro în galop, sare de un nou prag. Ce decizie a luat BNR
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu
WhatsApp
Cursul de schimb leu-euro afişat, joi,  pe interbancar a ajuns la 4,5 lei, faţă de o referinţă anunţată ieri de BNR de 4,49 lei. Potrivit analiștilor, leul se poate deprecia în continuare.

Euro a ajuns săptămâna această la maximul ultimelor două luni în faţa leului. Pragul de 4,5 lei nu a mai fost atins de la începutul lunii februarie 2016.

Moneda europeană a crescut la 4,5021 lei, în timp ce dolarul a câştigat teren în faţa leului cu 0,68%, potrivit cursului anunţat de Banca Naţională a României.

Consiliul de Administrație al Băncii Naționale a României a decis, joi, menținerea dobânzii de politică monetară la 1,75% pe an și păstrarea nivelurilor actuale ale ratelor rezervelor minime obligatorii aplicabile pasivelor în lei și în valută ale instituțiilor de credit, se arată într-un comunicat al băncii centrale. Dobânda cheie a BNR este la minimul istoric de 1,75% din mai 2015.

Tot joi, Consiliul de administrație al BNR a analizat și aprobat noul Raport trimestrial asupra inflației, document ce va fi prezentat publicului într-o conferință de presă organizată în data de 10 mai 2016.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel