Euro 2016. Franța - România, 2-1. Presa internațională îl omagiază pe Payet. Ce scrie despre prestația "tricolorilor"
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Presa internațională îl omagiază pe atacantul Dmitri Payet, autorul golului victoriei din meciul Franța - România și notează că elevii lui Anghel Iordănescu au demonstrat că nu au venit la Euro-2016 să facă turism. 

„Şi lumina vine de la Payet", titrează cotidianul L'Equipe. "O echipă coerentă, România era aproape de o performanţă. Dar o lovitură de geniu a readus-o la realitate. Cu un minut înainte de final, Payet a marcat genial la vinclu", scrie cotidianul francez, citează news.ro.

Şi Le Parisien îl omagiază pe Payet, care a "eliberat Franţa", subliniind că jucătorii lui Didier Deschamps au obţinut un "succes în durere" în faţa României.

Citește și: EURO 2016: Anghel Iordănescu, primele declarații după Franța-România 2-1

Le Figaro notează că Franţa a reuşit să scape din capcana românilor datorită lui Payet şi apreciază că România este o echipă compactă şi agresivă.

După meciul de debut al Euro 2016, încheiat cu scorul 2-1, France Football titrează: „Mulţumim, Payet!"

"Doar un jucător precum Payet, cineva cu o valoare peste normă, a fost capabil să salveze o echipă a Franţei, care a arătat multe probleme", a scris și As, subliniind că "Payet a salvat Franţa".

Pentru Gazzetta dello Sport, „Payet salvează Franţa în minutul 89!", iar "România a arătat că nu a venit în Franţa doar pentru turism".

Citește și: Euro 2016. Mirel Palada: Putem să fim și noi normali, nu doar mediocri

Şi El Mundo Deportivo notează că România a fost un adversar curajos, dar "clasa" lui Payet a fost de ajuns pentru Franţa.

Formaţiile care subestimează naţionala României o fac pe riscul lor, apreciază și publicaţia britanică The Mirror.

BBC se întreabă "De ce alţi jucători ai Franţei (n.r. - în afară de Payet) nu au strălucit?", subliniind că România "a arătat de ce a avut defensiva cu cele mai bune cifre în preliminarii".

„Tocmai când părea că gazdele Euro-2016 nu reușesc nicicum să găsească o breșă în încăpățânata baricadata Românie, vedeta nopții de debut, Dmitri Payet, a înscris spectaculos", scrie și publicația britanică The Telegraph.

În primul meci al Campionatului European, disputat, vineri, pe Stade de France, reprezentativa României a fost învinsă de selecţionata Franţei, scor 2-1. Golurile au fost marcate de Giroud '58 şi Payet '89 pentru Franţa, respectiv Stancu '65 (penalti).

[citeste si]

Programul meciurilor din Grupa României de la Euro:

10 iunie: Franţa - România 2-1
11 iunie: Albania - Elveţia

15 iunie: România - Elveţia
15 iunie: Franţa - Albania

19 iunie: Elveţia - Franţa
19 iunie: România - Albania

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel