Data actualizării:
Data publicării:

Eugen Tomac: De tot ce ne-a acuzat Nehammer pe noi... i se reproșează lui că nu a făcut! Dacă nu verificam eu, nu știa nimeni / video

Autor: Ioan-Radu Gava | Categorie: Politica
WhatsApp
Nehammer
Nehammer

Europarlamentarul Eugen Tomac (PMP) a vorbit despre un raport al Consiliului Uniunii Europene care aduce critici Austriei în ceea ce privește migrația ilegală.

Europarlamentarul Eugen Tomac a fost invitat la DC News, acolo unde a vorbit despre un raport al Consiliului Uniunii Europene în care Austria este criticată exact pentru aceleași lucruri de care cancelarul Karl Nehammer a acuzat România:

„Ce vrea Austria cu migrația, regulile de azil, aceste lucruri când se discută?“, a întrebat Val Vâlcu.

„Austria a primit pe 19 decembrie, - dacă nu verificam eu, nu știa nimeni - din partea Consiliului Uniunii Europene, o recomandare prin care îi cere expres să-și adapteze legislația internă la legislația Schengen. Această recomandare este obligatorie, pentru că dacă nu fac ceea ce au cerut cei de la Consiliu, Comisia se poate îndrepta împotriva Guvernului austriac.

De fapt, tot ce ne-a acuzat Nehammer pe noi, i se reproșează lui că nu a făcut!

Mai grav mi s-a părut mie e faptul că acest raport e pregătit în urma unei evaluări din 2020, când Nehammer era ministru de Interne, și e clar că acest lucru socate în evidență o anumită abordare partizană.

Dacă acest raport era publicat în octombrie, noiembrie sau în decembrie înaintea Consiliului JAI, nu mai venea atât de împăunat Nehammer la această ședință a Consiliului European. Sunt și lucruri pe care, dacă nu le urmărim cu multă atenție, nu le putem înțelege subtilitatea, că într-o construcție atât de mare, cu 27 de țări și 27 de interese diferite, fiecare încearcă să se poziționeze în funcție de context și conjunctură“, a spus, la DC News, Eugen Tomac.

CITEȘTE ȘI     -    Datele Frontex n-au nicio legătură cu retorica Austriei împotriva României. Votul acordat Croației favorizează principala rută folosită de migranți / hartă

Youtube video image

De asemenea, președintele PMP a mai spus că România nu poate contesta decizia Consiliului JAi din 8 decembrie 2022, deoarece secretariatul general al Consiliului Uniunii Europene nu a emis încă minuta ședinței de atunci, când Austria a votat împotriva aderării României și Bulgariei în Spațiul Schengen.

„Eu am solicitat oficial și acum 2 zile am primit un răspuns din partea secretariatului general al Consiliului Uniunii Europene care îmi spune că îmi mai cere încă 15 zile, pentru că abia pe 6 februarie poate să îmi pună la dispoziție un asemenea document“, a mai spus Tomac.

CITEȘTE ȘI     -    Suedia vrea extinderea Schengen în România şi Bulgaria. Rareş Bogdan: Are o nevoie în plus faţă de România! Ar putea urma o schimbare de atitudine şi în Austria

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel