Eugen Tomac spune că „PMP nu este interesat de nicio fuziune cu nimeni“. Cine a bătut la ușa Partidului Mișcarea Populară
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Președintele PMP Eugen Tomac precizează că formațiunea sa nu este interesată de nicio fuziune.

Preşedintele Partidului Mişcarea Populară (PMP), Eugen Tomac, a declarat, vineri, la Târgu Mureş, că formaţiunea sa nu este interesată de nicio fuziune cu niciun partid şi că a refuzat propunerea Partidului Naţional Liberal în acest sens.

"Am stabilit, pentru a linişti tot felul de zvonuri şi de speculaţii politice care au existat: PMP nu este interesat de nicio fuziune cu nimeni. PNL a bătut la uşa PMP şi şi-a dorit să înghită PMP, dar nu ne-a interesat această ofertă. Am refuzat-o şi evident că mergem pe cont propriu. Au fost şi alte partide care au bătut la uşa noastră spre dialog. Suntem deschişi cu toată lumea, însă evident că atunci când e vorba de construcţii politice, ele trebuie să respecte, în primul rând, poziţia politică a partidului care vine din mandatul pe care îl primim de la membri", a declarat Eugen Tomac, într-o conferinţă de presă.

Liderul PMP a afirmat că pe viitor e nevoie de o construcţie pe care PMP este pregătit să o facă, una de dreapta autentică, o construcţie "care să oprească valul de populism care a cuprins societatea românească", scrie Agerpres.

Tomac (PMP) propune un voucher pentru achiziționarea de lemne: Este esențial pentru că prețul s-a scumpit de 3-4 ori

Eugen Tomac, președinte al Partidului Mișcarea Populară și europarlamentar, a vorbit despre nevoia de subvenționare a aprovizionării cu lemn:

„În România nu vom avea o problemă a gazului, dar avem o problemă a prețului la lemn, iar eu cred că Statul Român va trebui să facă ceva imediat pentru a-i ajuta pe cetățenii vulnerabili care nu-și permit să-și achiziționeze din timp lemnul necesar pentru perioada rece, pentru că s-a scumpit de 3-4 ori metrul cub. Din acest punct de vedere este esențial să le creăm cadrul prin care să-i putem susține, eventual un voucher prin care cetățenii pot să-și achiziționeze 3-4 metri cub de lemn pentru a putea face față sezonului rece.

Sunt încercări evidente pentru a pune presiune în plus pe guverne, pentru că această criză este clară, prețurile pun presiune pe cetățeni cum nu s-a mai întâmplat de foarte mult timp și evident că apare și elementul care încurajează această neîncredere în orice înseamnă instituție. Într-un moment de criză, dacă nu ai instituții care sunt extrem de ferme și capabile să gestioneze aceste provocări, oamenii pot cădea mult mai ușor pradă acestor dezinformări“, a spus Eugen Tomac la DC News (citește mai mult AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel