Data actualizării:
Data publicării:

Eugen Tomac: Lavrov minte ca un ”porc”

Autor: Rodica Mitu | Categorie: Politica
WhatsApp
Irpin, Kiev
Irpin, Kiev
Eurodeputatul Eugen Tomac l-a criticat pe Serghei Lavrov, după conferința de presă susținută joi.

„Lavrov minte ca un porc. Nu a răspuns la nicio întrebare și vorbește precum Beria (Lavrenti Pavlovici Beria, însărcinat cu serviciile de securitate și represiune în regimul sovietic - n.r.) pe vremuri. Această haită de criminali trebuie să răspundă în fața justiției internaționale”, a scris, joi după-amiază, pe Facebook Eugen Tomac.

De asemenea, a mai transmis că „tupeul și propaganda rusă nu mai țin”.

„Armata Roșie a invadat fără niciun motiv o țară liberă și omoară oameni nevinovați, inclusiv copii”, a conchis Eugen Tomac.

2. -imagine fara descriere- (eugen_tomac_despre_lavrov_captura_facebook_71343600.jpg)

Citește și / Dmytro Kuleba: Nu sunt progrese spre un armistiţiu în Ucraina, dar negocierile vor continua

Ministrul ucrainean de Externe, Dmytro Kuleba, a declarat joi, în contextul întâlnirii cu omologul său rus, Serghei Lavrov, că nu s-au înregistrat progrese în sensul încetării confruntărilor militare în Ucraina.

„Am evocat problema unui acord de încetare a focului, dar nu am înregistrat deloc progrese în acest sens. Cu toate acestea, am decis să continuăm negocierile în acest format", a declarat Dmytro Kuleba, potrivit cotidianului Le Figaro, după întâlnirea cu Serghei Lavrov, desfăşurată în oraşul turc Antalya.

Dmytro Kuleba a precizat că deciziile nu îi aparţin lui Serghei Lavrov, ci „decide altcineva în Rusia". „Sunt pregătit să mă întâlnesc din nou cu Serghei Lavrov dacă vor fi perspective concrete", a subliniat ministrul ucrainean de Externe.

La rândul său, Serghei Lavrov a declarat că Rusia a intervenit militar în Ucraina deoarece „nu au existat variante alternative". „Cei care furnizează armament Ucrainei trebuie să înţeleagă faptul că sunt responsabili de propriile acţiuni. Noi nu am atacat în Ucraina. În Ucraina a fost creată o situaţie care a generat o ameninţare la adresa Moscovei, noi am lansat apeluri, dar nu ne-a ascultat nimeni. Aceste contacte nu pot fi utilizate pentru a înlocui sau a subestima principalele negocieri dintre Ucraina şi Rusia, care se desfăşoară pe teritoriul Belarusului", a afirmat, conform agenţiei ANSA, Serghei Lavrov.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel