Eugen Tomac, despre insolvenţa Euroins: Țepele marca Bancorex au revenit în România. Conducerea ASF trebuie demisă
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Eugen Tomac, despre insolvenţa Euroins: Țepele marca Bancorex au revenit în România. Conducerea ASF trebuie demisă / Foto: Inquam Photos / Octav Ganea
Eugen Tomac, despre insolvenţa Euroins: Țepele marca Bancorex au revenit în România. Conducerea ASF trebuie demisă / Foto: Inquam Photos / Octav Ganea
Preşedintele Partidului Mişcarea Populară (PMP), eurodeputatul Eugen Tomac, a reacționat în cazul Euroins.

După insolvenţa Euroins, conducerea Autorităţii de Supraveghere Fiscală (ASF) trebuie demisă, susține preşedintele Partidului Mişcarea Populară (PMP), eurodeputatul Eugen Tomac.

"Țepele marca Bancorex au revenit în România. După insolvenţa Euroins, conducerea Autorităţii de Supraveghere Fiscală (ASF) trebuie demisă, iar instituţia trebuie reorganizată din temelii. Sub ochiul vigilent al actualei conduceri ASF, venită pe filiera PSD, se dau tunuri care aduc aminte de Bancorexul anilor ’90. Euroins a emis poliţe de aproape 400 de milioane de euro pe care statul va trebui să le garanteze acum, iar falimentul City Insurance a condus la pierderi estimate de 120 de milioane de euro.

Acestea au fost baloane de săpun care s-au umflat şi apoi s-au spart sub privirea blajină a unei conduceri politizate a ASF.Sunt găuri pe care le vor acoperi tot românii fie din bugetul de stat, fie prin faptul că vor exista probleme cu decontarea pagubelor în urma unor evenimente rutiere nedorite. Şi aşa sunt blocate instanţele de sutele de mii de dosare de daună.

Eugen Tomac: Instituţiile statului ar trebui să rezolve celelalte probleme care afectează piaţa asigurărilor

Este clar că degeaba îi plătim regeşte pe conducătorii ASF, cu aproape 800.000 de lei anual, dacă ei nu sunt în stare să îşi îndeplinească obligaţiile legale: reglementare, control şi arbitru. Se impune reorganizarea instituţiei – poate temporar atribuţiile să fie preluate de BNR.

De asemenea, este clar că trebuie umblat şi la legislaţie care să asigure o mai bună distribuţie a contractelor de asigurare între societăţile existente, fără să mai existe oligopoluri generate de preţurile de dumping practicate doar de unele companii.

Au ajuns cu burta în sus companiile care practicau (în mod programatic) cele mai mici preţuri tocmai pentru a avea o cotă de piaţă cât mai mare. Nu în ultimul rând, instituţiile statului ar trebui să rezolve celelalte probleme care afectează piaţa asigurărilor, îndeosebi numărul extraordinar de mare de fraude care se produc în service-uri, acolo unde se umflă artificial facturile de plată pentru lucrările realizate şi plătite de asiguratori", a scris Eugen Tomac pe pagina sa de Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel