Eugen Tomac a lansat o campanie de strângere de semnături pentru a duce la CJUE votul Austriei împotriva aderării României la Schengen / video
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Sursă foto: Facebook Eugen Tomac
Sursă foto: Facebook Eugen Tomac
Eugen Tomac, europarlamentar PMP, a anunțat că a lansat campania de strângere de semnături pentru procesul Schengen.

Europarlamentarul PMP Eugen Tomac a anunțat astăzi, 3 martie 2023, lansarea strângerii de semnături „România merită în Schengen”, care are menirea de a anula votul acordat de Austria pe 8 decembrie 2022 împotriva României. Astfel, președintele PMP invită românii să semneze, iar petiția să fie dusă la CJUE

„Am lansat astăzi, la Timişoara, campania de strângere de semnături „România merită în Schengen”, una dintre cele mai importante şi ample acțiuni pe care le-am desfășurat de-a lungului timpului.

Campania vine ca urmare a acțiunii pe care am inițiat-o împotriva Consiliului UE la Curtea de Justiție a Uniunii Europene (CJUE) pentru a anula votul nelegal al Austriei din 8 decembrie 2022.

Semnăturile adunate vor însoți petiția pe care o voi depune la Comisia de Petiții a Parlamentului European prin care voi solicita Parlamentului să intervină, în calitate de parte privilegiată, în acțiunea pe care deja am declanșat-o la CJUE.

Prin urmare, începând de astăzi îi invit pe toţi, pe absolut toţi cetăţenii români, dar nu numai, să semneze petiţia „România merită în Schengen” pe www.romaniainschengen.ro.

Schengen este un drept dobândit prin efortul tuturor românilor. După 8 decembrie 2022, fiecare zi reprezintă încălcarea acestui drept. Este un demers în interes naţional ce va scrie istorie pentru România.

Nu avem timp să ne plângem de milă, nu este cazul să ne resemnăm. Este dreptul nostru pe care trebuie să îl cerem cu hotărâre!

Intrați pe www.romaniainschengen.ro şi semnaţi petiţia „România merită în Schengen”.“, a transmis, pe Facebook, Eugen Tomac.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel