Data publicării:

„Eu mă bucur enorm”. Nadia Comăneci laudă echipa României după locul 7 obţinut la Jocurile Olimpice

Autor: Alexandru Negrici | Categorie: Sport
WhatsApp
FOTO: Agerpres
FOTO: Agerpres
Fosta campioană olimpică Nadia Comăneci a declarat marți că locul 7 ocupat de echipa feminină de gimnastică a României în finala pe echipe la Jocurile Olimpice de la Paris reprezintă un progres semnificativ pentru gimnastica românească.

"Fetele au fost foarte sigure și creative. Sunt foarte fericită pentru că este un pas pozitiv pentru gimnastica românească, atât pentru generația actuală, cât și pentru cele viitoare. După 12 ani, am revenit în finala pe echipe și acum suntem pe locul 7. Este un rezultat important și nu ar trebui să avem așteptări nerealiste după o astfel de pauză. Au demonstrat dificultate și frumusețe în execuție, mai ales la bârnă", a explicat Comăneci.

Nadia Comăneci a urmărit finala pe echipe din tribună, fiind însoțită de fosta jucătoare americană de tenis Serena Williams. "I-am explicat Serenei cum funcționează gimnastica, pentru că nu a mai fost niciodată la un astfel de concurs. I-a plăcut foarte mult, atât ei, cât și fetiței ei, care cred că practică gimnastica", a adăugat tripla medaliată cu aur de la Montreal din 1976.

Comăneci s-a arătat de asemenea încântată de primul titlu olimpic obținut de natația masculină românească prin David Popovici, la proba de 200 m liber. "M-am bucurat enorm pentru David Popovici. Este o medalie istorică, prima noastră medalie olimpică la înot masculin. Îi transmitem felicitări și abia așteptăm să-l vedem și mâine seară", a afirmat Nadia Comăneci.

În același context, fostul tenisman Ion Țiriac a comentat locul 7 ocupat de echipa feminină de gimnastică a României, subliniind necesitatea de a privi cu optimism către viitor. "Trebuie să fim mulțumiți pentru moment și să ne gândim ce vom face în viitor", a declarat Țiriac. El a menționat că nu a observat-o pe Serena Williams în tribună, dar a văzut-o pe Nadia Comăneci.

Echipa feminină de gimnastică artistică a României s-a clasat pe locul 7 în finala desfășurată marți la Jocurile Olimpice de la Paris. România nu mai participase cu echipa feminină la Jocurile Olimpice din 2012, când a câștigat bronzul. În calificări, echipa României s-a clasat pe locul 8, reușind astfel să urce un loc în finală.

Performanța echipei este văzută ca un semn pozitiv al revigorării gimnasticii românești, după o perioadă dificilă, și aduce speranțe pentru viitorul acestui sport în România.

Echipa feminină a Statelor Unite a câştigat medaliile de aur

Echipa feminină de gimnastică artistică a Statelor Unite a cucerit medaliile de aur la Jocurile Olimpice de la Paris, marţi seara, în timp ce România s-a clasat pe locul 7.

România, care nu mai participase cu echipa feminină la JO din 2012, când obţinea bronzul, a reuşit să urce un loc faţă de calificări, pe care le-a terminat pe poziţia a opta.

Americancele, conduse de vedeta Simone Biles (27 ani), s-au impus detaşat, cu aproape şase puncte faţă de Italia, care a obţinut prima sa medalie olimpică la echipe din 1928.

Echipa SUA (Simone Biles, Jade Carey, Jordan Chiles, Sunisa Lee, Hezly Rivera) a totalizat 171,296 puncte, fiind urmată de Italia (Angela Andreoli, Alice D'amato, Manila Esposito, Elisa Iorio, Giorgia Villa), 165,494 puncte, podiumul fiind completat de Brazilia (Rebeca Andrade, Jade Barbosa, Lorrane Oliveira, Flavia Saraiva, Julia Soares), 164,497 puncte.

Biles a obţinut prima sa medalie de aur la Paris, fiind calificată în alte patru finale individuale, cu excepţia celei de la paralele. Ea revine în forţă pe scena olimpică, după ce în urmă cu trei ani, la Tokyo, a acuzat probleme mentale şi s-a retras din competiţie.

Pentru Simone Biles a fost al cincilea titlu olimpic, în timp ce pentru echipa Statelor Unite este a patra medalie olimpică de aur pe echipe şi a treia la ultimele patru ediţii ale Jocurilor.

Sabrina Maneca Voinea, calificată în finalele de la bârnă şi sol, a avut o evoluţie foarte bună pentru România, cu 13,633 la sărituri, 13,800 la bârnă şi 13,900 la sol. Ana Bărbosu, calificată în finalele de la individual compus şi sol, a avut şi ea evoluţii apreciate la sărituri (13,933) şi sol (13,566), dar şi ratări, la paralele (12,433) şi bârnă (12,700).

Lilia Cosman a primit note bune la sărituri (13,433) şi paralele (13,133), în timp ce Amalia Ghigoarţă, care va evolua în finala de la individual compus, a fost notată cu 13,333 la paralele, 12,500 la bârnă şi 13,133 la sol, notează Agerpres.

Clasamentul final:

1. SUA (Simone Biles, Jade Carey, Jordan Chiles, Sunisa Lee, Hezly Rivera) 171,296 puncte
2. Italia (Angela Andreoli, Alice D'amato, Manila Esposito, Elisa Iorio, Giorgia Villa) 165,494
3. Brazilia (Rebeca Andrade, Jade Barbosa, Lorrane Oliveira, Flavia Saraiva, Julia Soares) 164,497
4. Marea Britanie (Rebecca Downie, Ruby Evans, Georgia-Mae Fenton, Alice Kinsella, Abigail Martin) 164,263
5. Canada (Elsabeth Black, Cassandra Lee, Shallon Olsen, Ava Stewart, Aurelie Tran) 162,432
6. China (Huan Luo, Yushan Ou, Qiyuan Qiu, Yihan Zhang, Yaqin Zhou) 162,131
7. România (Ana Bărbosu, Lilia Cosman, Amalia Ghigoarţă, Sabrina Maneca Voinea, Andreea Preda) 159,497
8. Japonia (Rina Kishi, Haruka Nakamura, Mana Okamura, Kohane Ushioku) 159,463

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel