„Este printre puținele state arabe care au un parteneriat cu NATO”. George Maior despre ce înseamnă „România punct de contact al NATO la Amman” VIDEO
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Bogdan Bolojan
WhatsApp
George Maior, ambasadorul României în Iordania, a explicat în cadrul emisiunii De Ce Citim, sâmbătă, 26 noiembrie, ce conotații are statutul României de „punct de contact” al NATO în Iordania. 

„România a reușit să obțină această calitate importantă pentru partenerii NATO, de a reprezenta interesele și viziunea Alianței Nord Atlantice a NATO în Iordania. Cu atât mai semnificativ cu cât este vorba despre o țară din Orientul Mijlociu și am mai vorbit despre implicațiile majore pentru securitatea și stabilitatea regională a relației cu Iordania. 

România va reprezenta diplomația publică a NATO în Iordania 

Este printre puținele state arabe care are un parteneriat cu NATO care este serios, o comunicare bună și Ambasadei României din Amman îi va reveni începând cu anul viitor, începând cu 1 ianuarie, misiunea ca pentru doi ani să reprezinte și diplomația publică a NATO în Iordania. Încercăm acum să structurăm un program de acțiuni comune care să reliefeze importanța unei comunicări a NATO cu o țară atât de relevantă strategic din Orientul Mijlociu” a subliniat ambasadorul României la Amman. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel