Este nevoie de energia voastră! Ambasadorul român, mesaj la întâlnirea cu studenții români din Spania
Data publicării:
Autor: Flaviu Predescu
WhatsApp
Ambasada României în Regatul Spaniei încurajează studenții români de pe plan local să se înscrie în Liga Studenților Români din Spania, un loc al întâlnirii și al comunicării cu țara de origine. Întâlnirea dintre oficialitățile române și studenția a avut loc la 8 noiembrie. 

“Destinul neamului nostru și al Uniunii Europene îl scrieți în special voi, studenții, tinerii, de a cărui elan, creativitate și implicare avem nevoie. Dacă veți sta de-o parte, locul pe care îl lăsați gol va fi ocupat de alții ce pot distruge cultura respectului și pot șubrezi proiectul european care a oferit mai multe șanse generațiilor voastre decât au avut părinții voștri sub un regim totalitar. Antidotul societăților noastre, care pot părea deprimate sau cu imunitatea scăzută în fața unor forme agresive de neghiobie, este cultura pentru a nu permite cangrenarea democrației, a libertății și a demnității umane. Nu fiți pasivi, România, Spania, Uniunea Europeană au nevoie de energia voastră”. Acesta a fost o parte din mesajul transmis studenților români de ambasadorul George Bologan cu ocazia unei noi întâlniri la Ambasada României din Madrid, la 8 noiembrie. Reuniunea a avut loc în format hibrid, cu participarea profesorilor Iuliana Botezan și Felix Nicolau de la Universitatea Complutense.

Pentru prima dată când au participat la reuniune și reprezentanți ai Ligii Studenților Români din Spania

„A fost pentru prima oară când au participat la reuniune și reprezentanți ai Ligii Studenților Români din Spania, care se află în prezent în curs de constituire, o inițiativă promovată de Ambasada României în demersurile susținute de coagulare a membrilor comunității de români de pe plan local. Reuniunea a fost organizată în continuarea celei care a avut loc în luna iunie, iar la întâlnire au participat studenți români care parcurg diferite etape ale traseului universitar pe plan local.

Ambasadorul George Bologan a încurajat prezența tinerilor în viața politică și socială locală și europeană, îndemnându-i totodată să fie angajați și dornici să contribuie la construirea unei comunități mai unite. Studenții, apreciați ca “gene de lumină”, au fost, totodată, îndrumați să se bizuie pe rolul lor cultural, să fie mândri de propria origine.

Tinerii membrii ai comunității românești au fost totodată îndrumați să profite de oportunitățile oferite de societatea informațională pentru a-și uni forțele cu alți colegi din România și UE, generând idei și făcându-și cunoscute aspirațiile.

Ambasada României în Regatul Spaniei încurajează studenții români de pe plan local să se înscrie în Liga Studenților Români din Spania, un loc al întâlnirii și al comunicării cu țara de origine. Pentru detalii, persoanele interesate sunt rugate să transmită un e-mail la adresele [email protected] și [email protected]” arată un comunicat al Ambasadei României la Madrid. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel