Este esențial să turnați oțet în chiuveta de la baie o dată pe lună. Iată de ce
Autor: Nicoleta Baciu | Publicat pe: 26 dec 2022, 15:28
WhatsApp
Este esențial să turnați oțet în chiuveta de la baie o dată pe lună. Iată de ce. Sursa - pixabay.com
Este esențial să turnați oțet în chiuveta de la baie o dată pe lună. Iată de ce. Sursa - pixabay.com
Baia este una dintre camerele din casă care necesită multă îngrijire și întreținere. 

Dar chiar i atunci când faceți zilnic curățenie în baie, ștergând mobilierul, faianța și gresie, uitați arderea de această parte a băii, adică de chiuvetă. Într-adevăr, din chiuvetă pot apărea mirosuri neplăcute atunci când nu este curățată în mod regulat.

Iată trucul pentru a curăța chiuveta de la baie și a scăpa astfel de toate mirosurile neplăcute. Cum să desfundați chiuveta fără a demonta sifonul?

Turnați oțet alb. Nu este nimic mai enervant decât să ai o chiuvetă înfundată, mai ales din cauza mirosului extrem de neplăcut pe care îl emană. Acest lucru este cauzat de depunerile de calcar și resturile lipite de țeavă. Din fericire, există un truc eficient care vă va ușura viața și vă va ajuta să curățați chiuveta în doar doi pași.

Bradul de Crăciun în ghiveci: cum să-l plantezi corect după sărbători, astfel încât să supraviețuiască

Oțetul are proprietăți dezinfectante, motiv pentru care este folosit pentru curățarea celor mai dure suprafețe din casă. De asemenea, oțetul desfundă canalele de scurgere. Secretul este să turnați în chiuvetă o cană de bicarbonat de sodiu, apoi o ceașcă de oțet. Lăsați-l toată noaptea, apoi veți  observa că mirosul urât a dispărut.

Bicarbonatul de sodiu  poate fi folosit și pentru a desfunda chiuvetele sau scurgerile din cadă. Dacă amestecați acest ingredient versatil cu oțet, veți avea combinația perfectă pentru curățarea resturilor din scurgerea chiuvetei.

Plantele care purifică cel mai bine aerul din apartament: ține-le în casă și vei fi ferit de viroze și gripă

Această metodă este la fel de eficientă pentru chiuvetele din oțel inoxidabil ca și pentru orice alte chiuvete dintr diferite materiale.

Aveți nevoie de apă, bicarbonat de sodiu și oțet, un burete și mănuși de cauciuc. Fierbeți o oală cu apă cu un sfert de cană de bicarbonat de sodiu. Apoi turnați soluția direct în scurgere, deasupra căreia veți adăuga o jumătate de pahar de oțet. În cele din urmă, este important să lăsați amestecul să acționeze aproximativ 10 sau 15 minute în conducta de scurgere.

Cum să scăpați de calcarul din baie?

De asemenea, puteți folosi bicarbonat de sodiu pentru a îndepărta calcarul din baie. Amestecați bicarbonatul de sodiu (1/2 cană) cu peroxid de hidrogen (2 linguri) pentru a face o pastă. Folosind un burete, întindeți pasta pe orice suprafață din baia dvs. unde observați depuneri. Lăsați amestecul să acționeze timp de 20 până la 30 de minute. Frecați cu un burete pentru a îndepărta produsul și depunerile. Clătiți suprafața cu multă apă.

În cele din urmă, nu uitați să  curățați  oglinda din baie. Într-adevăr, pe sticlă se acumulează o cantitate mare de praf și umiditate, așa că este important să folosiți o soluție specifică pe bază de oțet alb pentru a curăța sticla și a o usca cu o cârpă din microfibră.

Oțetul și bicarbonatul de sodiu sunt ingrediente miraculoase nu doar în curățarea tuturor părților și suprafețelor casei, ci pot fi folosite eficient și pentru a desfunda chiuvetele din baie și a scăpa de calcarul încăpățânat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?