Este bine să faci exerciții fizice pe stomacul gol? Un nutriționist îți dezvăluie cum trebuie să te pregătești înainte de sală
Data publicării:
Autor: Alexandru Negrici
WhatsApp
Pixabay
Pixabay
Mulți oameni cred că antrenamentul dimineața pe stomacul gol este o modalitate rapidă și eficientă de a pierde în greutate. 

Conform acestui scenariu, antrenamentul poate duce uneori la răni, deoarece concepțiile greșite despre exerciții fizice sau despre rutina de exercițiu vă pot împiedica să obțineți cel mai bun și mai sigur antrenament.

Prin urmare, este important să vă asigurați că antrenamentele dvs. sunt sigure și eficiente, învățând să vă îndepărtați de astfel de mituri pe care le auziți de la „sfătuitorii de serviciu” din sala de fitness. 

Experții în sănătate insistă că aportul optim de nutriție înainte de antrenament, ajută la maximizarea performanței și la minimizarea riscului de deteriorare a mușchilor, alimentându-ți corpul cu amestecul potrivit de nutrienți și oferindu-ți energia de care ai nevoie pentru a te menține pe tot parcursul sesiunii.

Contrar credinței populare, experții în sănătate și fitness susțin că, după antrenamentul pe stomacul gol, s-ar putea să vă simțiți slăbit și amețit, deoarece organismul are nevoie de combustibil pentru a-și construi mușchii și a arde calorii,.

Prin urmare, asigurați-vă că mâncați o gustare sau un fruct cu 30-45 de minute înainte de a lucra. Ei subliniază că carbohidrații sunt vitali pentru a obține maximum de la sesiunile de antrenament, deoarece aceștia pot crește depozitele de glicogen, care servesc ca sursa principală de energie a mușchilor tăi în antrenamente de mare intensitate.

Expertul HT Lifestyle, Yoga și Nutriție Neha Premjee a sfătuit: „Ce să mănânci înainte de un antrenament depinde în întregime de tipul tău de corp și depinde de ce antrenament faci. Unii oameni preferă să se antreneze pe stomacul gol. În cazul unui antrenament cardiovascular riguros, ar trebui să rămâi ușor, așa că poate ar funcționa o ceașcă de cafea sau un fruct care nu presupune o digestie grea.”

Ea a adăugat: „Ceva cu multe grăsimi sau proteine ​​ar putea fi prea grele înainte de un antrenament cardio, în special înaintea unuia de mare intensitate. După antrenamentul cu greutăți ar trebui să vă alimentați cu o sursă bună de proteine ​​pentru a vă ajuta mușchii să se reconstruiască și să se recupereze după antrenament. Înainte de antrenament, depinde în întregime de nivelul foamei - poți mesteca o mână de nuci sau să îți prepari un shake înainte de antrenament, o ceașcă de iaurt sau niște fructe. Cheia este să-ți asculți corpul și, de asemenea, să-l sincronizezi cu tipul de antrenamente pe care le faci.”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel