Este AUR un partid prorus? Georgiana Teodorescu: Poziționările noastre sunt ferme și clare / video
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Georgiana Teodorescu   Foto: Crișan ANdreescu
Georgiana Teodorescu Foto: Crișan ANdreescu
Georgiana Teodorescu, avocat și candidat AUR la europarlamentare, a comentat acuzația care îi este adusă partidului și anume că ar fi „rusofil“.

Avocata Georgiana Teodorescu, unul dintre candidații AUR la europarlamentare, a fost întrebată de Bogdan Chirieac, în cadrul unui interviu exclusiv la DC News, despre acuzația potrivit căreia formațiunea politică pe care o reprezintă e prorusă.

„Mai vehemenți decât noi în ceea ce privește faptul că Putin este un criminal, că a pornit un război împotriva Ucrainei, că au murit atâția oameni nevinovați nu știu să existe. Nu știau dacă a fost un alt partid care să se exprime atât de repede și atât de vehement. Încă din momentul în care a început acest război, George Simion a ieșit public și a spus că Putin este un criminal și trebuie să răspundă pentru crime de război.

Anterior acestui război, George Simion a militat pentru unirea Basarabiei cu România. El este cel care a promovat în toate locurile posibile în țară și peste Prut faptul că Basarabia e România și trebuie să se întoarcă acasă. Din acest punct de vedere, poziționările noastre anti-Rusia sunt ferme și clare. Nu poți să fii un partid care să ții cu Rusia și în același timp să-ți dorești cu disperare Basarabia înapoi acasă. Dacă ai fi un partid care să ții cu rușii nu ai vrea Basarabia înapoi acasă și nu ai milita pentru acest lucru“, a spus Georgiana Teodorescu.

CITEȘTE ȘI        -        EXCLUSIV  AUR - partid extremist? Georgiana Teodorescu: Suntem extremiști că ne rugăm la Dumnezeu și nu ne e rușine să spunem public acest lucru? / video

„În același timp, interdicția de călătorie în Republica Moldova și Ucraina există pentru George Simion“, a replicat Bogdan Chirieac.

„Există și se bazează tocmai pe aceste marșuri și pe aceste activități organizate de domnul George Simion și anume activitățile pro-unire care, din perspectiva statului Republica Moldova au fost considerate un atac la independența și suveranitatea acestui stat, pentru că domnia sa dorea ca Basarabia să se unească cu România. De aceea există aceste interdicții. Nu există vreun alt motiv“, a răspuns candidata AUR.

CITEȘTE ȘI       -      EXCLUSIV  Marius Lulea, suspendat temporar din conducerea AUR. Georgiana Teodorescu dă din casă: Așa funcționează lucrurile la noi / video

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel