Este accident de muncă dacă te lovești pe drumul de la pat la birou, a decis un tribunal german
Un bărbat care a alunecat și și-a rupt spatele în timp ce mergea câțiva metri, de la pat la birou, poate solicita asigurarea pentru accidente la locul de muncă, a decis un tribunal german.
Este accident de muncă dacă te lovești pe drumul de la pat la birou, a decis un tribunal german. Mai exact, instanța a hotărât că un bărbat care a alunecat în timp ce se deplasa câțiva metri, de la pat la biroul de acasă, poate solicita asigurarea pentru accidente de muncă, scrie The Guardian.
Instanța socială federală, care supraveghează problemele de securitate socială, a menționat în decizie faptul că bărbatul lucra de acasă și se îndrepta către biroul aflat la un etaj inferior când, în timp ce mergea pe scara în spirală, a alunecat și și-a rupt spatele.
Inițial, două instanțe au fost de părere că incidentul nu ar trebui considerat accident de muncă. Totuși, instanța socială federală superioară a punctat faptul că "reclamantul a suferit un accident de muncă când a căzut în drum spre biroul său de acasă, dimineață."
"În cazul în care activitatea asigurată se desfășoară în casa asiguratului sau într-o altă locație, asigurarea este pusă la dispoziție ca atunci când activitatea se desfășoară la sediul companiei", a susținut instanța federală socială. "Dacă activitatea este desfășurată în gospodăria persoanei asigurate sau în altă locație, asigurarea este valabilă în aceeași măsură ca atunci când activitatea se desfășoară la sediul companiei."
Hotărârea instanței arată că legea se aplică "posturilor de telemuncă", care sunt "stații de lucru pe computer care sunt amenajate permanent de către angajator în zona privată a angajaților".
VEZI ȘI: Marea revoluție a joburilor: Telemunca, avantaje şi dezavantaje. Hideg (ARGUMENT): S-au înregistrat și influențe negative
Sociologul Mădălina Hideg, directorul științific al institutului de sondare ARGUMENT, a vorbit despre cum percep românii munca de acasă, care sunt avantajele, dar şi dezavantajele telemuncii care s-a extins ca fenomen de la începutul pandemiei de coronavirus.
"Sunt avantaje şi dezavantaje de ambele părţi în ceea ce priveşte munca de acasă. De regulă, cei care au copii percep mai mult dezavantajele lucrului de acasă, iar cei care nu au copii preferă să se perpetueze această practică pe un termen cât mai lung, pentru că e mult mai comod: nu mai petreci timp în trafic, poţi să lucrezi în pijama, poţi să ai un ‚call’ de pe terasă şi aşa mai departe.", a spus, printre altele, Mădălina Hideg. (Citește continuarea articolului AICI.)
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News