Data actualizării:
Data publicării:

Esența mentalității românești, surprinsă în cartierul Cotroceni. Ce se întâmplă, după fiecare spălare de stradă

Autor: Neagoe Narcis-Florentin | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto: Pexels. Imagine cu rol ilustrativ
Foto: Pexels. Imagine cu rol ilustrativ
Jurnalistul Val Vâlcu și sociologul Alfred Bulai au discutat despre lipsa de viziune a autorităților locale înainte de alegeri.

Alfred Bulai a participat la această ediție de Nod în papură din munții Apuseni. „Ești la munte, în lumea rurală, unde curge jumătate din pământul de pe versanți atunci când plouă puternic. Avea un om, aici, niște nisip strâns la marginea drumului. În câteva minute, s-a dus naibii până în gârlă”, a spus sociologul.

„Auzi, știi ceva? Ce-mi povestești tu acum este exact la fel ca în cartierul Cotroceni din București. E dealul Cotrocenilor, un fel de părculeț scăpat ca prin miracol de construcții, și vin zilnic oameni să măture străzile, 10-15 angajați înarmați cu măturoaie, apoi vin mașini să stropească cu apă. După care dă o ploaie și tot noroiul de pe deal este întins pe stradă, până la Eroilor.

Mă gândesc la Vanghelie, că tot râdea lumea de el. A început cu dealul: a plantat niște iarbă, a pus niște tufe pe acolo. Încerca să-l stabilizeze cumva. Bineînțeles, ce a fost verde s-a uscat în doi-trei ani. Lumea a râs de el că a vopsit asfaltul în albastru, că făcuse piste de biciclete. Oricum ar fi, așa mi se pare că face întreaga societate de la noi: te chinui să cureți, să speli, după care vine noroiul pe care nu te-ai gândit să-l oprești”, a răspuns Val Vâlcu.

„Știm bine că se lucrează fără cap, mai ales din motive electorale. Este o vervă, în ultima perioadă, pentru că vin alegeri: se asfaltează chiar dacă era asfaltat; se inaugurează tot fel de lucruri, care mai de care mai interesante”, a conchis Bulai.

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel