Data publicării:

Escrocherie cu investițiile în acțiuni, promovată pe rețelele sociale. Înșelăciunea promite îmbogățire imediată

Autor: Roxana Neagu | Categorie: Stiri
WhatsApp
Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Photos / Octav Ganea
Rețelele sociale sunt folosite din ce în ce mai des pentru a crea iluzia unei îmbogățiri rapide. 

În numele escrocheriei care doar lasă ”investitorii” fără bani, sunt promovate pagini care promit îmbogăţirea rapidă a celor care investesc în acţiuni. Dacă sunt accesate, paginile trimit către un fals consultant financiar, iar banii investiţi ajung în conturile escrocilor.

Odată ce utilizatorul accesează postarea sponsorizată, este redirecţionat către un articol care încearcă să îl convingă să viziteze pagini de fishing. Atacatorii vor astfel să determine potenţialele victime, să-şi furnizeze datele personale, financiare sau de autentificare pe site-uri controlate de ei, sub pretextul investiţiilor care pot genera un profit solid într-un termen foarte scurt.

De obicei, pentru a fi mai convingători, infractorii din online se folosesc de imaginea unor branduri cu reputaţie ori a unor persoane publice cu notorietate în România.

Analizaţi cu atenţie informaţiile culese din mediul online. Evitaţi accesarea link-urilor din astfel de postări sponsorizate, care oferă oportunităţi rapide de îmbogăţire. Nu furnizaţi date personale de autentificare sau de card pentru a vă înscrie în astfel de programe-capcană - sunt câteva dintre sfaturile care vă pot feri de a deveni victime ale acestor campanii de înşelăciune, arată Rador. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel