Erwin Şimşensohn: Spectatorii constănţeni au umplut sălile la Festivalul 'Miturile Cetăţii' şi mi-au dat un feedback extraordinar
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Festivalul Internaţional de Teatru 'Miturile Cetăţii', ediţia a IV-a, s-a încheiat duminică, la Constanţa, cu spectacolele 'Billy Şchiopul', regia Vlad Massaci, producţie a teatrului gazdă, şi 'Itinerarii. Într-o zi, lumea se va schimba', regia Eugen Jebeleanu, coproducţie teatrală internaţională ARCUB - Compagnie des Ogres, Franţa. 

La finalul evenimentului, directorul interimar al Teatrului de Stat Constanţa, Erwin Şimşensohn, a mărturisit că este fericit şi satisfăcut de modul în care s-a desfăşurat festivalul şi cum a fost primit de publicul constănţean. 'A fost foarte bine. Pot spune că sunt fericit, sunt mai mult decât fericit. Cred că nu mi s-a întâmplat de mult să simt aşa o senzaţie de bucurie şi de satisfacţie, dar o senzaţie de bucurie şi satisfacţie care vine nu neapărat din orgoliu, ci din bucuria pe care o văd şi am simţit-o în ochii participanţilor, atât invitaţi la festival, trupe participante şi, mai ales, spectatorii constănţeni, oamenii care au umplut sălile şi care mi-au dat un feedback extraordinar, legat de ce s-a întâmplat în Constanţa timp de 11 zile', a declarat, pentru AGERPRES, Erwin Şimşensohn.

El a spus că, la începutul mandatului său de director interimar, s-a speriat puţin de timpul scurt pe care îl avea la dispoziţie pentru organizarea evenimentului şi a avut intenţia să-l anuleze sau, cel puţin, să-l amâne. 'În prima fază, când am venit, am avut tendinţa să-l anulez, să-l amân, pentru că am spus că, chiar în forma lui iniţială de şapte zile, nu se poate face într-o lună de zile. Am spus că e mult prea puţin o lună să ne apucăm să antamăm trupe, să căutăm, să contractăm, să găsim cazările, să angajăm scena din Piaţa Ovidiu, să realizăm toată logistica. După aceea a fost pur şi simplu o decizie nebunească în care eu am spus că am un mandat de patru luni, am spus că nu ştiu dacă voi rămâne sau nu, poate voi câştiga sau nu voi câştiga concursul din septembrie, dar nu aş vrea ca după aceste patru luni să fiu ţinut minte ca omul care a amânat ceva sau a anulat ceva şi am spus 'Hai să facem!'.

Şi am început, după care mi-am dat seama că se pot face mult mai multe cu banii pe care-i aveam, puteam să facem mai mult de 10 sau 12 spectacole', a afirmat managerul interimar al Teatrului de Stat Constanţa. El a precizat că s-a realizat pentru prima dată un parteneriat cu Teatrul Naţional de Operă şi Balet 'Oleg Danovski' unde s-au jucat, timp de opt zile, opt spectacole. 'Am încheiat pentru prima dată un parteneriat scris, un acord de parteneriat, cu Teatrul Naţional de Operă şi Balet prin care am jucat în acea sală opt spectacole, în opt seri.

Am jucat foarte mult şi la Teatrul pentru Copii şi Tineret 'Căluţul de mare' şi nu am jucat doar spectacole pentru copii, am jucat spectacole de seară, din secţiunea principală. (...) Am creat şi o secţiune pentru copii în am avut spectacole de la Teatrul 'Cărăbuş' din Brăila, de la Teatrul 'Jean Bart' din Tulcea, de la Teatrul 'Ţăndărică' din Bucureşti, de la Teatrul 'Căluţul de mare' de aici, din Constanţa. Am avut, de asemenea, spectacole dedicate adolescenţilor, tinerilor adulţi - aşa cum le spunem noi, până în 30 de ani', a mai spus Şimşensohn. Managerul a vorbit şi despre spectacolele care au fost prezentate în Piaţa Ovidiu, spectacole de divertisment, 'dar de foarte bună calitate'.

'Şapte seri de spectacole, şapte seri consecutive, din 20 până în 26 iunie, seară de seară, constănţenii au avut spectacole pe Scena Mare din Piaţa Ovidiu. (...) Ne-am concentrat mai mult pe un anumit gen de spectacole şi anume teatru-dans, operă, operetă, musical. Am renunţat la ideea de a merge în piaţă cu teatrul dramatic, cu teatrul vorbit, cu teatrul realist. Ne-am dus într-un alt gen de divertisment, dar de foarte bună calitate', a precizat Erwin Şimşensohn. Peste 30 de teatre din ţară şi străinătate au fost prezente la cea de-a IV-a ediţie a Festivalului Internaţional 'Miturile Cetăţii', organizat de Teatrul de Stat din Constanţa, în perioada 20 - 30 iunie. Spectacolele din cadrul festivalului au fost prezentate la Teatrul de Stat Constanţa, Teatrul Naţional de Operă şi Balet 'Oleg Danovski', Teatrul pentru Copii şi Tineret 'Căluţul de Mare' şi în Piaţa Ovidiu. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel