Noua Zeelandă: Cel puțin 5 oameni au murit și mai mulți sunt de negăsit, în urma erupției unui vulcan
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
Un vulcan activ de pe o insulă din Noua Zeelandă a erupt.

UPDATE: Cel puțin 5 oameni au murit în urma erupției din Noua Zeelandă, iar mai mulți oameni sunt de negăsit, a transmis poliția nou-zeelandeză.

Mai mulți turiști au putut fi văzuți cum mergeau în craterul vulcanului din Insula Albă, cu câteva momente înaintea erupției. Poliția a spus că 23 de oameni au fost salvați, însă condițiile au pus dificultăți operațiunii. Armata a intervenit pentru a ajuta poliția în recuperarea oamenilor.

Știre inițială:

Aproximativ 100 de turiști s-au aflat „pe sau în jurul" vulcanului din Insula Albă din Noua Zeeelandă, atunci când un vulcan a erupt, iar unii sunt dați dispăruți, a anunțat premierul Jacinda Ardern, conform Agerpres.

„Credem că aproximativ 100 de persoane erau pe insulă sau în jurul ei, dintre care despre unele nu mai știm nimic, a declarat ea jurnaliștilor la Wellington, la scurt timp după erupția care a avut loc la începutul după-amiezii.

„Este o situație care evoluează şi, desigur, toate gândurile noastre sunt către persoanele în cauză", adăugat premierul Ardern.

Agenția Națională de gestionare a situațiilor de urgență a anunțat că erupția vulcanică moderată este periculoasă pentru persoanele care se află în apropierea vulcanului.

Aproximativ 10.000 de turiști vizitează în fiecare an insula formată de un vulcan, care a intrat în erupție în mod constant de o jumătate de secol, ultima dată în 2016.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel