Dovada procurorilor că putea fi salvată Alexandra
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Irina Constantin
WhatsApp
Alexandra Măceșanu ar fi putut fi găsită în viață. Au lipsit elemente importante. 

În 27 iulie, Mișcarea pentru apărarea statutului procurorilor (AMASP) dădea un comunicat de presă, pe ore, cu privire la desfășurarea evenimentelor până la găsirea Alexandrei Măceșanu. De la ora 21:00 la ora 02:00, s-au vizionat imagini de pe camerele de supraveghere private aflate pe un presupus traseu. La ora 02:00 a fost identificat proprietarul mașinii care a luat-o pe Alexandra Măceșanu, în persoana lui Gheorghe Dincă. Au fost trimise echipaje la el acasă, unde ”se constată că nu există nicio activitate”.  

Părinții Alexandrei Măceșanu au anunțat dispariția fetei din seara zilei de 24 iulie. Poliția le-a spus să revină a doua zi. Dacă respectivele căutări ar fi început de la ora 08:00, de la deschiderea secției de poliție, șansele Alexandrei Măceșanu de a fi în viață ar fi fost unele mari. Mult mai mari ar fi fost dacă în seara zilei de 24 iulie părinții n-ar fi fost puși să aștepte până a doua zi, deși fiica lor era dispărută încă de dimineață.

A urmat o noapte de groază, de teamă, pentru părinți. În acea noapte, Alexandra a fost chinuită de Gheorghe Dincă. Dacă polițiștii ar fi acționat imediat, Alexandra ar fi fost cu siguranță în viață, ea fiind ucisă a doua zi, după discuțiile purtate de la ora 11:00 la ora 12:00 cu operatorii 112 și cu polițiștii. 

Dacă Alexandra n-ar fi sunat în acea zi la 112, poate că și azi apărea pe site-ul poliției la dispăruți, cu descrierea că a plecat de acasă de bunăvoie. 

Lipsa de implicare, de empatie, lipsa responsabilității la locul de muncă au fost adevăratele motive pentru care Alexandra n-a fost căutată la timp. Gândul la pensie a fost mai puternic pentru polițiștii din Caracal, care imediat după izbucnirea scandalului s-au retras pe o pensie uriașă, această fiind singura lor ”pedeapsă”. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel