Eroi și în timpul liber. Cum au salvat un bărbat de la moarte
Autor: Alexandru Ichim | Publicat pe: 25 sep 2020, 21:23
WhatsApp
Foto: Facebook
Foto: Facebook
Doi pompieri de la ISU Argeș sunt eroii zilei. Ei au salvat un bărbat de la moarte, deși se aflau în timpul lor liber. 

Viața unui bărbat a fost salvată de doi pompieri care se aflau în timpul liber. Aceștia au intervenit prompt până la sosirea echipajelor medicale de urgență. 

”Astăzi, un om trăiește pentru că doi colegi de-ai noștri, deși aflați în timpul liber, nu au trecut nepăsători pe lângă locul unui accident, ci au intervenit imediat pentru salvarea lui. Mihai și Costinel, paramedici la ISU Argeș, se îndreptau spre casă după tura de serviciu, când au observat un bărbat căzut la pământ, cel mai probabil victimă a unui accident rutier. Instinctiv, s-au oprit pentru a-i acorda ajutor, știind că, în astfel de situații, fiecare secundă poate face diferența între viață și moarte.

Salvat fără echipament medical de specialitate

Nu aveau la ei echipament specializat, dar asta nu i-a împiedicat să valorifice la maxim tot ce au găsit în trusa de prim ajutor a mașinii. Au reușit, astfel, să-i oprească hemoragia puternică și să-l stabilizeze până la sosirea echipajului medical. În scurt timp, victima a ajuns la spital și este acum în afara oricărui pericol.Cei doi sunt salvatori cu experiență și au la activ sute de intervenții și cazuri limită.

Știți ce ne-au spus? Că probabil oricare dintre colegii lor ar fi făcut la fel în această situație. Iar noi știm că este adevărat!Astăzi, la 30 de ani de la prima intervenție SMURD, cei doi au mai salvat o viață și ne-au arătat tuturor, încă o dată, că SALVATORUL nu are program, nu are timp liber și are, în plus, dăruire și dragoste pentru VIAȚĂ!”, au scris reprezentanții MAI pe pagina oficială de Facebook. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?