Eroi din toată lumea vin la Râşnov, la o nouă ediţie a Festivalului de Film şi Istorii
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
Foto: Facebook / Orașul Râșnov
Foto: Facebook / Orașul Râșnov
Timp de 10 zile, în Cetatea Râşnovului, la final de august, între 20 - 29 august 2021, va avea loc ediţia a XIII-a a Festivalului de Film şi Istorii Râşnov.

Eroi din toată lumea vin la Râşnov: o nouă ediţie a Festivalului de Film şi Istorii. Vor fi 12 locaţii de evenimente în Râşnov, Braşov, Codlea, Hărman şi Crizbav. Un festival la puterea a 13-a: filme, proiecte artistice în premieră, concerte, dezbateri, teatru, cărţi, şcoală de vară, și nu numai, au anunțat organizatorii. 

Marcel Iureş, Vlad Ivanov, Nicu Alifantis, Toulouse Lautrec, Ada Milea, Taxi, Irina Margareta Nistor, Adrian Cioroianu, Gelu Duminică alături de mulţi alţi invitaţi speciali vor lua parte la festival.

”Mai avem nevoie de eroi în ziua de azi? Cine sunt ei şi cum ajung în atenţia noastră? Ce îi împinge la acte de eroism? De ce pentru unii sunt criminali şi pentru alţii martiri? De ce unii sunt mai cunoscuţi ca alţii?

Îi găsim în manualele şcolare, în lucrările de specialitate chiar şi în cărţile de religie, dar mai important, îi găsim oriunde (am privi) în jurul nostru. Sunt reprezentaţi în artă, au devenit surse de inspiraţie pentru muzică sau, spre bucuria noastră, mulţi au devenit şi... eroi de film!”, se arată într-un comunicat de presă.

O ediţie sinceră despre eroi, lideri, modele şi valori



La FFIR 2021 organizatorii au pregătit peste 60 de proiecţii de film, 18 dezbateri cu peste 60 de invitaţi speciali, 14 proiecte muzicale inedite, 8 concerte în Cetate, 3 producţii de teatru în premieră, peste 60 de artişti implicaţi, 40 de studenţi şi liceeni, 2 lansări de carte, 1 lansare de vinil, 1 cineconcert, expoziţii s.a.

Toate acestea vor fi găzduite la Râşnov (Cetate, Cinema Amza Pellea, Şcoala Peter Thal, Biserica Evanghelică, Centrul Schubz, Piaţa Unirii), Braşov (Bastionul Ţesătorilor), Codlea (Promenadă, Biserica Evanghelică, Casa de Cultură), Hărman (Biserica Evanghelică, Parcul central) şi Crizbav (Biserica Reformată). Un eveniment pentru Țara Bârsei.

Măsuri impuse de pandemie



”Ne pregătim intens pentru a respecta toate prevederile de siguranţă impuse de autorităţi şi lucrăm la îmbunătăţirea accesului la Cetatea Râşnov. Chiar dacă locurile vor fi limitate o să pregătim şi o infrastructură de live streaming pentru cei care nu pot ajunge. Programul final va fi publicat în perioada următoare pe www.ffir.ro şi canalele social media”, conform comunicatului. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel