Eroarea din salariul medicilor. De ce aleg medicii spitalele mici
De ce aleg medicii să lucreze în spitalele mici și care e mare discrepanță între salariul medicului din spitalul mic cu salariul medicului din spitalul mare: "Medicul din spitalul mic, la fel de bine plătit ca cel din spitalul mare. În spitalul mic nu se petrece nimic, în spitalul mare sunt patru operații majore în gardă".
Criza de personal din sistemul de sănătate pare a nu se sfârși prea curând. În acest an, prima opțiune a studenților la Rezidențiat a fost dermatologia. Studenții la medicină nu mai aleg neurochirurgia, nu mai aleg medicina nucleară, ci se îndreaptă către dermatologie.
”Ați menționat criza de oameni, de personal, au fost mai multe opțiuni sau primele opțiuni pentru dermatologie, nu pentru ATI, neurochirurgie. Cam în ultimii 3 ani. În ultimii 2 ani, dermatologie, așa este în top”, a spus jurnalistul Val Vâlcu, moderatorul emisiunii Dezbateri în Sănătate de la DC MEDICAL.
Prof. dr. Șerban Bubenek, președintele Societății Române de Anestezie și Terapie Intensivă (ATI), a explicat în exclusivitate la DC Medical, în cadrul emisiunii "Dezbateri în sănătate", realizată de jurnalistul Val Vâlcu, care ar fi cauzele pentru care tinerii medici nu mai aleg specializările grele.
”Specialități chirurgicale, specialități grele, cum ar fi neurochirurgie, chirurgie cardiacă, chiar chirurgie generală, ATI, chiar ortopedie, nu sunt specialități care sunt agreate.
sunt specialități în care îți petreci timpul în spital, nu poți să pleci de acolo nicăieri. Partea de cabinet de stat și de făcut o muncă de cabinet este o parte mică a acestei activități, aproape inexistentă în aceste specialități și sigur că oamenii se orientează către specialități un pic mai puțin consumatoare de timp.
Noile generații, așa cum sunt caracterizate de sociologi, sunt generațiile care doresc să aibă mult mai mult liber decât am avut noi vreodată sau ne dorim să avem vreodată pentru familii și copii, ceea ce probabil că este un lucru foarte bun pentru familii și copii, respectiv este un lucru greu de digerat pentru sistemul de sănătate”, a explicat prof. dr. Șerban Bubenek, președintele Societății Române de Anestezie și Terapie Intensivă (ATI), în cadrul emisiunii "Dezbateri în sănătate", realizată de jurnalistul Val Vâlcu.
CITEŞTE MAI MULTE PE DC MEDICAL
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News