Eroare UMANĂ la baza de date a poliției din Marea Britanie. Sute de mii de probe şi înregistrări, ŞTERSE
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Sursa foto: Pixbay
Sursa foto: Pixbay
Eroare la baza de date a Poliției din Regatul Unit al Marii Britanii. Sute de mii de probe și înregistrări au fost șterse.

Anchetele poliției au fost compromise de o eroare care a dus la eliminarea a sute de mii de înregistrări din bazele de date la nivelul întregului Regatul Unit. Consiliul șefilor poliției naționale a declarat că 213.000 de înregistrări au fost șterse,cu mult peste cele 150.000 raportate inițial. Datele, inclusiv amprentele digitale, ADN-ul și istoricul arestărilor, au fost șterse de la Computerul Național al Poliției (PNC), care stochează și partajează informații despre cazierele judiciare din Marea Britanie, după ce au fost semnalate din greșeală pentru ștergere.

Ministerul de Interne a declarat că înregistrările pierdute se referă la persoane care au fost arestate și apoi eliberate fără alte acțiuni. Totuși, scrisoarea din Consiliul șefilor poliției naționale (NPCC) spune că ofițerii sunt conștienți de cel puțin un caz în care profilul ADN al unui suspect în custodie nu a generat o potrivire cu locul crimei așa cum era de așteptat, ceea ce ar putea împiedica ancheta.

S-au șters dintr-o eroare de codare

Ștergerea înregistrărilor a fost pusă pe seama unei erori de codare. Acest lucru a dus la pierderea din baza de date a înregistrărilor marcate pentru ștergere înainte de efectuarea verificărilor pentru a stabili dacă acestea ar putea fi păstrate în mod legal sau nu. Ministrul poliției, Kit Malthouse, a declarat că problema a fost identificată și că procesul a fost corectat, astfel încât „nu se mai poate întâmpla”.

De asemenea, fostul polițist din Cumbria, polițistul Stuart Hyde, a declarat programului Today de la BBC Radio 4 că pierderea „foarte mare” a dosarelor de arestare prezintă un „risc pentru siguranța publică”, potrivit BBC.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel