EROARE cu EXIT-POLL ALEGERI 27 septembrie. TOTUL se schimbă! Hideg (ARGUMENT), MARE ATENȚIE!
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Mădălina Hideg, directorul științific al institutului de sondare ARGUMENT, a vorbit, duminică, despre sursele de eroare privind exit-poll-urile. 

Uneori, „persoanele declară altceva față de comportamentul lor real. De obicei, se spune că minciuna este uniform distribuită. Așa că poate fi în beneficiul sau detrimentul tuturor actorilor implicați în egală măsură”, a spus Mădălina Hideg, directorul științific al institutului de sondare ARGUMENT, al DCMedia Group, în exclusivitate pentru DCNEWS. 

„Se spune că există trei surse de eroare atunci când vorbim despre realizarea unei cercetări sociologice. Una pleacă din proiectarea cercetării, adică modul în care alegem eșantinul, metoda de culegere a datelor. O altă sursă de eroare este respondentul însuși. Oamenii mint uneori, din diverse motive. Nu spun neapărat părerea sinceră.

O a treia sursă de eroare provine din interpretarea datelor, care, de asemenea, este foarte importantă! E vorba de eroare umană. Dacă apeși greșit pe o tastă se duce tot rezultatul final”, a explicat Mădălina Hideg. 

Hideg, interviu

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel