Eroare a IRANULUI. O rachetă a căzut la 40 de km de țintă și n-a explodat
Data publicării:
Autor: Giorgiana Croitoru
WhatsApp
O rachetă a Iranului a căzut la 40 de km de țintă și n-a explodat.

Una dintre rachetele balistice lansate de Iran împotriva bazelor militare americane din Irak a căzut la 40 de kilometri distanță de baza aeriană Ein Al-Assad.

Un jurnalist irakian a postat pe Twitter fotografii cu racheta, care nu a explodat, în mijlocul unui câmp. Ziaristul a precizat că locația este în apropierea satului Hitan.

Iranul a anunțat că a lansat în total 22 de rachete balistice împotriva celor două ținte. 17 dintre ele au vizat baza Ein Al-Assad, care găzduiește, potrivit BBC, 1.500 de soldați din Statele Unite și din țările care face parte din coaliția anti-jihadistă. Celelalte cinci proiectile s-au îndreptat către baza militară din Erbil, acolo unde sunt staționați 3.600 de militari și civili, din 13 țări diferite, citează Mediafax.

Armata irakiană a precizat că niciun militar nu a fost rănit în timpul atacurilor. Nu există nicio informație despre posibile victime nici în rândul soldaților americani, în pofida faptului că televiziunea de stat iraniană a vorbit despre 80 de morți în tabăra Statelor Unite.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel