Erika Isac și Macarena. Tupeu marca Marian Godină! A picat de cinci ori la Academia de Poliție, va avea pensie specială de tânăr și ne ceartă că ieșim cu bărbații în oraș fără să le cerem CV-ul
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Anca Murgoci
WhatsApp
Inquam Photos / Bogdan Buda
Inquam Photos / Bogdan Buda
Marian Godină are o viață din ce în ce mai tristă. De când a intrat în concediu paternal, seamănă cu o gospodină obosită care păruiește tinerele frumoase, deștepte, care spun lucrurilor pe nume - în cazul de față pe Erika Isac cu a ei melodie Macarena.

Pe vremea lui Dacian Cioloș, Marian Godină era pe val. Scria cărți. Toată lumea îl iubea (eu nu). Acum a devenit un trist care se ia de femei. Din Marian din Brașov a devenit un fel de Mirel din Turnu Măgurele. Primul lucru care mi-a venit în minte când i-am citit postarea oribilă în care spune că femeile ar trebui să fie mai atente cu cine ies în oraș pentru a nu mai fi nevoite să dea „locația live” a fost: Dacă am avea un dicționar cu poze, la bancurile cu polițiști ar trebui să punem poza cu Marian Godină. Și asta așa ca să fiu finuță. 

Singura explicație pentru care Marian Godină a scris acele elucubrații este că nu mai vorbea nimeni de el. Cum ziceam, a apus vremea lui Dacian Cioloș, perioadă în care toată lumea îl pupa în c#r pe polițistul care nici la Academia de Poliția nu reușea să intre. Picase de vreo cinci ori. Niciodată nu am înțeles de ce toată lumea îl venera pe acest polițist. Și uite că am avut dreptate. Era doar un Mirel din Turnu Măgurele.

Cum să fii tu, bărbat, tată de fată, și să scrii: „În niște versuri ale melodiei, am auzit asta: "fată, îți las locație live în caz de ceva". Se face referire, desigur, la situatia în care o fată/femeie se întâlnește cu un bărbat și simte nevoia, din teamă, să trimită unei prietene locația live, ca cineva să știe de ea. Aici am văzut că, din nou, foarte multe femei au rezonat cu asta, multe au spus chiar că sunt pățite.

Acum stau și mă întreb și eu, dragi fete, dragi femei, cu cine dracului vă întâlniți voi și mai ales unde, astfel încât să fiți nevoite să trimiteți locația live? Eu sunt un om mai de modă veche și mă gândesc că e firesc ca primele întâlniri între un bărbat și o femeie să aibă loc în niște locuri publice (restaurant, cafenea, cofetărie) fără ca măcar să fie nevoie să urci în mașina cuiva necunoscut. Ar trebui să urmeze o perioadă de cunoaștere, să știi cu ce se ocupă omul ăla exact, eventual să verifici, sunt multe pârghii acum, inclusiv Facebook, dar mai ales să începi să-l cunoști personal cât mai bine, să vezi ce hram poartă, ce familie are, de ce e singur etc.

E o cale lungă până să pleci cu el la o cabană, la mare sau în orice alt loc nepublic. Asta dacă te respecți ca femeie. Dacă te întâlnești cu bărbați de pe Tinder sau cu unii cunoscuți pe Facebook după un scurt schimb de mesaje, iar apoi accepți să vină să te ia cu mașina din fața blocului ca să mergeți pe cine știe unde, atunci da, ar fi necesar să trimiți cuiva numărul mașinii și locația live, iar starea de teama de neprevăzut ar fi normală. Dar ar fi anormal să faci asta și ar trebui să te întrebi de ce o faci. Când simți nevoia să trimiți cuiva locația live înseamnă că nu ar trebui să te duci cu acel bărbat nicăieri”.

Sau și mai grav, cum să fii POLIȚIST și să scrii așa ceva? Deci, dragi femei, în caz că vă răpește cineva, vă violează, vă abuzează, când cereți ajutorul Poliției, e posibil să dați de unul ca Marian Godină care să vă zică: „Eeeee, ai căutat-o, cine te-a pus să ieși cu Gigel? Hai că avem treabă. Venim mâine să te salvăm. Până atunci, viol plăcut!”. Dar ce-i drept el a vorbit din calitatea de om aflat în concediu paternal. Și ca orice gospodină s-o fi plictisit acasă... N-am nimic cu oamenii care stau în concediu paternal, dacă nu sunt „Mariani din Brașov” care ceartă femeile că ies la întâlniri.

Așa vorbește un polițist care iese la pensie în curând, pe ditamai pensia, când alții încă își îndoaie cocoașa de muncă. Cu o durere maximă în unitatea monetară din Botswana. 

Ce-i spui, Mariane, unei femei pe care după căsătorie, după ce a făcut copil cu bărbatul ei, ăla o ciomăgește și îi umflă ochii după 5-10-15-20 ani de căsătorie? Că n-a fost atentă când l-a luat? Că l-a luat de pe Tinder? Că e vina ei că n-a făcut ciorba bună?

Marian Godină ar trebui să tacă. Cu pensia specială lui cu tot. Să lase femeile în pace să se apere cum pot. Și da, să se apere printr-o melodie, dacă altfel nu se poate. Dacă Marian Godină e preocupat cu cine ieșim în oraș, în loc să se preocupe de ce tot crește numărul de femei abuzate. Să lase lecțiile pentru alții și să pună mâna la muncă. E grea munca, știu, dar măcar ieși de tânăr la pensie cu o pensie babană. Ce vis frumos pentru românul de rând... 

Polițiștii ba te lasă să mori când suni la 112, vezi cazul Alexandra Măceșanu, ba îți bagă piciorul în gât până te asfixiază doar pentru că nu pleci de la terasă, vezi cazul bărbatului de 63 de ani din Pitești care a intrat în stop cardio-respirator după ce un agent i-a pus piciorul în gât, ba sunt prea ocupați cu ședințele de pensat, ba te amendează că ai masca sub nas când ești singur cuc pe stradă, ba te calcă pe trecerea de pietoni.

Într-o lume în care este nevoie de bărbați, fiți oricine, dar nu Marian din Brașov și Mirel din Turnu Măgurele.

Idee pentru Marian Godină: În concediul paternal, poți profita să înveți și să intri la Academia de Poliție. Să nu mai pici și a șasea oară. E mai bine decât să dai lecții femeilor.

VEZI ȘI: Ce nu spune nimeni despre Macarena Erikăi Isac. Lipsește un personaj cheie / video - https://www.dcnews.ro/ce-nu-spune-nimeni-despre-macarena-erikai-isac-lipseste-un-personaj-cheie-video_949620.html

Acest articol este o opinie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel