Ericsson face prima demonstrație de HD Voice over TD-LTE pe un smartphone Sony
Data publicării:
Autor: DCNews Team, michirita
WhatsApp

Ericsson și Sony au făcut prima demonstrație de High Definition Voice over LTE pe un apel făcut de pe smartphone-ul Sony Xperia SP care funcționează în rețeaua TD-LTE a operatorului China Mobile, cel mai mare operator telecom din China.De asemenea, Ericsson și Sony au demonstrat și capabilitățile telefonului de apelare video în rețeaua TD-LTE a operatorului China Mobile

Ericsson (NASDAQ: ERIC) a făcut prima demonstrație de HD Voice over TD-LTE (VoLTE) și de apelare video în rețea TD-LTE cu ajutorul unui smartphone LTE de la Sony în cadrul Laboratorului și Centrul de Testare pentru Inovație Wireless (Wireless Innovation Lab & Demo Center) din Shanghai. Este pentru prima dată când un telefon 4G disponibil comercial este folosit pentru a prezenta HD Voice over TD-LTE și reprezintă un moment important în dezvoltarea și evoluția ecosistemului TD-LTE. Acest lucru va permite operatorilor din toată lumea să furnizeze servicii de voce și apelare video de calitate pentru abonații TD-LTE.

Pentru demonstrație a fost folosit smartphone-ul Sony Xperia SP M35t, care operează în rețele LTE TDD/FDD, TD-SCDMA, HSPA și GSM și peste 13 frecvențe. Sony Xperia SP M35t a fost anunțat public și va fi lansat comercial odată cu distribuirea licențelor 4G în China.

„Luând în considerare colaborarea strânsă pe care am avut-o până acum cu Ericsson, suntem foarte mândri și bucuroși să vedem succesul demonstrației de HD Voice over TD-LTE pe telefonul nostru Sony Xperia SP M35t în rețeaua TD-LTE Ericsson,” a declarat Charlie Liu, Vicepreședinte și CTO al Sony Mobile China. „Sony Xperia SP M35t a fost recent anunțat public în Shanghai și este primul smartphone TD-LTE disponibil comercial care permite HD VoLTE. Alături de Ericsson, putem livra soluții complete de telefonie mobilă și suntem pregătiți să contribuim la comercializarea rețelei TD-LTE în toată lumea și la aducerea rețelei LTE în China în viitorul apropiat”, a mai adăugat acesta.

„Cu ajutorul acestei demonstrații am adus VoLTE mai aproape de distribuția comercială, contribuind la adevărata globalizare a ecosistemului TD-LTE”, a afirmat Jan Signell, President of Ericsson North East Asia. „Suntem cu atât mai încântați de această demonstrație inovatoare, pe care am prezentat-o alături de Sony, cu cât în China urmează să se lanseze cea mai mare rețea TD-LTE din lume. Credem că experiența noastră incontestabilă în materie de LTE va ajuta China Mobile și alți operatori”, a menționat Jan Signell.

Pentru demonstrație s-a folosit o conexiune la nodurile de rețea Core&IMS, aflate în Centrul Ericsson de Competențe VoLTE din Anyang, Korea de Sud. De asemenea, s-a folosit soluția completă pentru infrastructura de rețea de bază și radio.

La ediția de anul acesta a Mobile World Congress din Barcelona, Ericsson și China Mobile au făcut prima demonstrație de HD VoLTE dual-mode între TD-LTE și LTE-FDD.

Ca susținător al implementării rețelelor TD-LTE, Ericsson deține, de asemenea, și o poziție de lider pe piața de LTE, cu peste 160 de contracte de LTE/Evolved Packet Core pe șase continente. Soluțiile Ericsson pentru LTE ajută cele mai traficate rețele telecom din lume. Ericsson a semnat contracte cu 9 dintre primii 10 cei mai importanți operatori telecom din lume din punctul de vedere al cifrei de afaceri.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel