Data publicării:

Erdogan speră ca Putin să viziteze Turcia în luna august

Autor: Elena Aurel | Categorie: Stiri
WhatsApp
Sursa foto: Agerpres
Sursa foto: Agerpres
Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan, a declarat recent că speră ca președintele Rusiei, Vladimir Putin, să viziteze Turcia în luna august. Erdogan este cel care a încercat să restabilească coridorul pentru transportul de cereale prin Marea Neagră, potrivit AFP. 

"Nu există încă o dată precisă, dar ministrul meu de externe şi şeful serviciului de informaţii duc discuţii", a declarat Erdogan vineri.

"Cred că această vizită va avea loc în luna august", a mai spus el.

În vara anului trecut, Turcia și ONU au avut o contribuție importantă în ceea ce privește medierea acordului privind exportul de cereale ucrainene prin Marea Neagră în siguranță. Astfel, Ucraina și-a putut transporta grânele, însă pactul s-a încheiat după ce Rusia a decis să se retragă.

Recent, Putin a declarat că este necesar ca țările din Africa, mai puțin dezvoltate, să fie aprovizionate cu hrană, iar Erdogan îl susține în această privință.

"Vom transforma cerealele din Marea Neagră în făină şi le vom trimite ţărilor africane sărace şi mai puţin dezvoltate", a anunţat Erdogan.

În cadrul unei convorbiri telefonice, Erdogan i-ar fi cerut lui Putin să evite orice "escaladare", după ce Rusia a bombardat instalaţiile portuare ucrainene

Potrivit preşedinţiei turce, Erdogan a insistat asupra 'importanţei Iniţiativei de la Marea Neagră, pe care o consideră drept o punte către pace'.

Relația dintre cei doi lideri a început să se răcească atunci când Erdogan a susținut intrarea Ucrainei în NATO, dar și după cei cinci comandanți ai batalionului ucrainean Azov s-au întors acasă, potrivit Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel