Data publicării:

Erdogan se întâlnește cu ministrul iranian de Externe. Chirieac: Nu este o veste bună. Mă îngrijorează foarte tare

Autor: Florentina Constantin | Categorie: Stiri
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Analistul politic Bogdan Chirieac privește cu îngrijorare vizita ministrului iranian de Externe la Ankara.

Ministrul iranian de Externe va merge, miercuri, într-o vizită oficială la Ankara pentru a discuta despre conflictul dintre Israel și Hamas.

La mitingul mamut din weekend, care a avut loc pe Aeroportul Atatürk din Istanbul, președintele turc Recep Tayyip Erdogan spunea că Turcia se pregăteşte să declare Israelul "criminal de război". Întrebat, în emisiunea Decisiv, de la Antena 3, dacă această întâlnire, care are loc, mâine, la Ankara, va merge către această poziţie a Turciei, analistul politic Bogdan Chirieac a spus:

"Nu este o veste bună pentru pacea în regiune"

"Cu siguranţă, este anunţată de sultan şi, în momentul acesta, Iranul şi Turcia nu sunt deloc prietene, să ne înţelegem bine. Se pare că este o luptă pentru lidership-ul lumii musulmane. Dacă în lumea arabă, incontestabil este vorba de Arabia Saudită, iată că se vine şi peste. Cum, pentru publicul din România, SUA sunt liderul lumii occidentale, în Europa, liderul este Germania, datorită economiei sale, influenţei financiare şi aşa mai departe, deşi, la noi în Europa, este împărţită (n.r. influența), fiindcă cea politică şi cea diplomatică le are Franţa, în principal. Dar, în lumea musulmană, lucrurile sunt mai clare.

Nu este o veste bună pentru pacea în regiune, fiindcă Erdogan a spus foarte clar că Hamas nu este mişcare teroristă, ci de eliberare. Ce o avea decapitarea bebeluşilor cu mişcarea de eliberare eu nu înţeleg. Dânsul este cu ţara domniei sale, cu Turcia, care este o autentică putere regională, este membru NATO, după cum ştiţi, stăpâneşte Marea Neagră prin controlul asupra Bosforului şi Dardanele.... și se poate întâmpla orice.

Faptul că Iranul se deplasează acolo, după ce ministrul de Extrerne iranian s-a văzut în Qatar cu liderii Hamas... Vedeţi că Iranul este încă foarte prudent. Altminteri, Hezbollah i-a atacat în forţă. Au peste 300.000 de rachete, spun sursele israeliene, potrivit Canal 12 din Israel. Până acum, au dat aşa câte 100 de rachete, câte 50, doar aşa ca să ţină masă caldă, dar nu, nu este un atac al Hezbollah asupra Israelului, până acum.

Ce urmăresc mă îngrijorează foarte tare" a spus Bogdan Chirieac. 

Vezi și: Ce se întâmplă acum în Fâșia Gaza. Bogdan Chirieac: Situația este fără ieșire!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

acest articol reprezintă o opinie;

WhatsApp
pixel