Erdogan, mesaj interesant pentru Europa: Nu vom ceda!
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Recep Erdogan
Recep Erdogan
Preşedintele Erdogan a susţinut că ţara sa, candidată oficială la aderarea la Uniunea Europeană, se consideră o parte inseparabilă a Europei, dar a subliniat că ea nu va ceda în faţa atacurilor şi a dublelor standarde, transmite duminică Reuters.

Ne considerăm o parte inseparabilă a Europei... Totuşi, acest lucru nu înseamnă că ne vom pleca în faţa atacurilor deschise la adresa ţării şi a naţiunii noastre, în faţa nedreptăţilor ascunse şi a dublelor standarde, a spus Erdogan într-o intervenţie în cadrul formaţiunii politice AKP, aflată la guvernare.

Turcia şi Grecia, membre ale NATO, au un diferend major legat de jurisdicţia maritimă şi de drepturile de explorare în Mediterana Orientală din cauza opiniilor divergente privind limitele platoului continental. Ankara a provocat iritarea Greciei în luna august atunci când a trimis în zona disputată nava de studii seismice Oruc Reis.

Şeful diplomaţiei europene Josep Borrell a atenţionat în cursul acestei luni că retorica Turciei cu privire la dosarul cipriot agravează tensiunile cu Uniunea Europeană şi că Ankara trebuie să înţeleagă că atitudinea sa o îndepărtează de blocul comunitar.

Turcia a anunţat sâmbătă că extinde până la 29 noiembrie activitatea de explorare seismică în zona disputată din Mediterana Orientală, o decizie care ar putea amplifica tensiunile din regiune, potrivit Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel