Erdogan începe ”vânătoarea de vrăjitoare” după alegeri
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
TURKEY-POLITICS-RELIGION-KURDS
TURKEY-POLITICS-RELIGION-KURDS
Premierul turc Recep Tayyip Erdogan promite să-i facă să plătească pe inamicii săi, după ce Partidul Justiției și Dezvoltării (AKP), pe care îl conduce, a câștigat la pas alegerile locale. Amenințările lui Erdogan vizează persoane care l-au acuzat de corupție și care au publicat interceptări ale unor discuții despre securitatea națională.

Erdogan, șeful unui guvern islamo-conservator, s-a adresat susținătorilor săi de la balconul sediului AKP, la capătul unei campanii electorale în timpul căreia i-a numit pe adversarii săi politici ”teroriști” sau ”alianța răului”.

”De mâine, s-ar putea ca unii să fugă”, a spus Ergodan, citat de cotidianul Todays Zaman.

Campania electorală a fost dominată de încleștarea politică dintre Erdogan și clericul moderat stabilit în SUA, Fethullah Gulen, pe care premierul l-a acuzat că a infiltrat o rețea de adepți în sistemul judiciar sau cel al poliției, care a lucrat la fabricarea unor probe împotriva șefului Guvernului.

”Vom intra în cuibul lor”, a spus Erdogan. ”Vor plăti prețul, vor fi trași la răspundere. Cum poți să ameninți securitatea națională”, a mai declarat Erdogan.

AKP a câștigat alegerile locale de duminică cu un procent de 45%, după cum relevă numărătoarea parțială a voturilor. Partidul Republican al Poporului (CHP - de centru-stânga) a obținut un scor de 28,5%. Scrutinul a fost marcat de acuzații de fraudă, iar conflictele dintre susținătorii celor două tabere politice s-au soldat și cu decese.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel