Erdogan a decretat o zi de doliu naţional în Turcia, după moartea președintelui Ebrahim Raisi
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Preşedintele Turciei Recep Tayyip Erdogan a decretat luni o zi de doliu naţional în urma morții preşedintelui Iranului Ebrahim Raisi, relatează AFP.

'În timpul şedinţei de guvern, am decis să declaram o zi de doliu naţional în ţara noastră pentru a împărtăşi durerea profundă trăită de poporul iranian', a zis şeful statului turc într-un discurs televizat.

'Transmitem din nou condoleanţe fraţilor noştri iranieni', a declarat Erdogan, care a zis mai devreme luni că 'ne rugăm pentru mila lui Dumnezeu pentru dragul meu coleg şi frate' Ebrahim Raisi.

Ministrul turc al transporturilor Abdulkadir Uraloglu a zis luni faptul că elicopterul la bordul căruia se afla preşedintele Iranului nu avea 'sistem de semnalizare' sau acesta nu funcţiona atunci când s-a prăbuşit aparatul de zbor. 'Am stabilit că sistemul de semnalizare al elicopterului era probabil stricat sau că (aparatul de zbor) nu avea un sistem de semnalizare', a zis pentru presă ministrul turc.

Ankara, care a trimis duminică seara o dronă Akinci în proximitatea accidentului, a zis luni că dispozitivul său a făcut posibilă localizarea epavei elicopterului la bordul căruia se afla Raisi, descoperită în zorii zilei de luni în nord-vestul Iranului.

Preşedintele Erdogan, care se mândreşte de multe ori cu dezvoltarea industriei de apărare a Turciei, a salutat luni seara 'rolul activ' pe care l-a avut drona turcească în a localiza epava elicopterului.

Autorităţile din Iran au anunţat luni că procesiunea funerară pentru preşedintele Raisi va avea loc miercuri la Teheran. 'Miercuri dimineaţă, vom organiza procesiunea funerară în oraşul Teheran' pentru Raisi şi ceilalţi membri ai anturajului său morţi în accident, a zis pentru televiziunea de stat vicepreşedintele iranian Mohsen Mansouri.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel