Erdogan, avion cadou: Nu-mi aparţine
Data publicării:
Autor: Mihai Ciobanu
WhatsApp
Erdogan, Turcia
Erdogan, Turcia
Preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a confirmat luni că liderul Qatarului i-a făcut cadou un avion de lux, al cărui preţ a fost estimat de opoziţie la 500 milioane de dolari, dar a precizat că aparatul "aparţine statului" turc, relatează dpa.

"Qatarul vindea acest avion. Din câte ştiu, suma era în jur de 500", a spus Erdogan, fără a menţiona o cifră exactă, potrivit cotidianului turc Hurriyet apărut luni. Emirul Qatarului, Tamim bin Hamad Al Thani, a auzit de interesul Turciei pentru acest avion şi a decis să ofere Boeingul 747-8 cadou, a explicat Erdogan reporterilor, în timp ce se întorcea în weekend din Azerbaidjan. 

"Acest avion nu-mi aparţine, el este al statului, Republica Turcia", a spus Erdogan

Principala formaţiune de opoziţie, Partidul Republican al Poporului (CHP), a pus întrebări începând de săptămâna trecută în legătură cu acest avion "cadorisit", susţinând că a fost plătit de guvern, ceea ce înseamnă banii contribuabililor. Liderul CHP, Kemal Kilicdaroglu, şi parlamentarul Gamze Tascier au pus întrebări în legătură cu preţul acestui avion în timp ce Turcia se confruntă cu o criză provocată de devalorizarea monedei naţionale. Aceştia şi multe alte media au postat pe Twitter pe această temă folosind hashtag-ul Ucan Saray (palatul zburător). 

Erdogan a criticat CHP şi a spus că l-a dat în judecată. "Ei se vor târî de la un tribunal la altul. Toţi, inclusiv şeful lor de partid", a declarat el despre Kilicdaroglu. "El ne defăimează, dar noi câştigăm procesele. Dacă nu se satură să plătească, nici noi nu ne vom sătura să câştigăm", a continuat liderul turc. În august, emirul Qatarului i-a făcut o vizită lui Erdogan şi a promis să investească 15 miliarde de dolari în Turcia.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel