Erdoğan: Turcia este de acord ca Finlanda să înceapă procesul de aderare la NATO / Update: Și Ungaria va ratifica aderarea Finlandei
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Recep Tayyip Erdoğan susține că Turcia este de acord să înceapă procesul de aderare a Finlandei la NATO.

Update:

Între timp, Ungaria, singura ţară membră NATO în afară de Turcia care nu a ratificat aderarea Finlandei şi Suediei la NATO, a anunţat că va ratifica pe 27 martie aderarea Finlandei. Anunţul a fost făcut pe Facebook de Mate Kocsis, liderul grupului parlamentar al formaţiunii Fidesz a premierului Viktor Orban. Acesta din urmă acuzase Finlanda şi Suedia că, asemeni Bruxellesului, răspândesc "minciuni sfruntate" despre situaţia democraţiei şi a statului de drept în Ungaria.

În ce priveşte ratificarea aderării Suediei, parlamentul de la Budapesta o va vota "mai târziu", a scris în mesajul său acelaşi politician ungar, fără alte detalii. Mate Kocsis a asigurat în schimb că votul asupra ratificării aderării Finlandei va fi favorabil.

Știre inițială:

Turcia a decis să înceapă procesul de ratificare a aderării Finlandei la NATO, a declarat vineri președintele turc Recep Tayyip Erdoğan, la o conferință de presă la Ankara, conform CNN.

„Am decis să începem procesul de ratificare parlamentară a Protocolului de aderare la NATO al Finlandei”, a spus Erdoğan.

Finlanda – împreună cu Suedia – și-au anunțat intenția de a se alătura NATO în mai 2022, după ce Rusia a invadat Ucraina și a provocat o schimbare bruscă a atitudinilor față de aderarea la bloc.

Erdoğan crede că NATO „va deveni și mai puternică prin aderarea Finlandei” și „va juca un rol mai eficient în menținerea securității și stabilității globale”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel