Erdoğan, plângere PENALĂ împotriva unui politician olandez. Iată motivul
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Recep Erdogan
Recep Erdogan
Președintele Turciei, Recep Tayyip Erdoğan, a depus o plângere penală împotriva politicianului olandez de extremă dreapta, Geert Wilders. Iată motivul acțiunii liderului de la Ankara.

Președintele de la Ankara, Recep Tayyip Erdoğan, a depus o plângere penală împotriva politicianului olandez de extremă dreapta Geert Wilders pentru o serie de tweet-uri jignitoare.

Ce a făcut Geert Wilders?

Wilders a distribuit o imagine cu desene animate a lui Erdoğan, purtând o pălărie asemănătoare unei bombe pe cap, cu legenda „terorist”. Luni, el a postat o imagine a unei nave care se scufunda, nava având un steag turcesc pe ea. „La revedere @RTErdogan. Dă afară Turcia din NATO ”, a adăugat el în descrierea fotografiei.

Avocatul lui Erdogan, Huseyin Aydin, a depus plângerea la Parchetul General din Ankara pentru „insultarea președintelui”, o infracțiune pedepsită în Turcia cu până la patru ani de închisoare.

„Suspectul Wilders, în conținutul său care îl vizează pe președintele Erdoğan, a folosit expresii care insultă onoarea și demnitatea președintelui nostru și au comis infracțiunea publică vizând personalitatea, demnitatea și reputația sa”, a declarat Anadolu.

Wilders, exponent al extremei drepte

Wilders este unul dintre cei mai proeminenți politicieni de extremă dreapta din Europa și a fost o figură cheie în conturarea dezbaterii privind imigrația din Olanda în ultimul deceniu, deși nu a fost niciodată la guvernare, potrivit AlJazeera.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel