Erdoğan amenință că va invada Siria
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Recep Tayyip Erdoğan, președintele Turciei, amenință Siria cu o operațiune terestră.

Președintele turc Recep Tayyip Erdogan a declarat luni că dorește să meargă dincolo de atacurile aeriene și să lanseze o operațiune terestră în Siria, după ce o rachetă a czut în Turcia, într-un oraș de la granița cu Siria.

De asemenea, președintele turc și-a reafirmat avertismentele că cei care atacă Turcia vor plăti scump, la o zi după ce forțele Ankarei au lansat raiduri aeriene asupra bazelor grupărilor kurde din nordul Siriei și Irak.

„Nu se pune problema ca această operațiune să se limiteze doar la o operațiune aeriană”, a declarat Erdogan reporterilor la întoarcerea în Turcia din Qatar, unde a participat la deschiderea Cupei Mondiale FIFA.

„Autoritățile competente, ministerul nostru de apărare și șeful de stat major vor decide împreună nivelul de forță care ar trebui să fie folosit de forțele noastre terestre”, a spus Erdogan.

„Am avertizat deja că îi vom face să plătească pe cei care ne atacă teritoriul”, a adăugat el.

CITEȘTE ȘI     -     Erdoğan spune că Federația Rusă nu are „nimic de-a face" cu incidentul din Polonia

O rachetă venită din Siria a ucis mai multe persoane în Turcia

O rachetă lansată de pe teritoriul sirian a ucis cel puțin trei persoane, inclusiv un copil, într-un oraș de graniță din Turcia.

Acea lovitură a survenit la o zi după ce Turcia a efectuat raiduri aeriene împotriva bazelor grupărilor militante kurde din nordul Siriei și Irakului, despre care a spus că au fost folosite pentru a lansa atacuri „teroriste” pe teritoriul turc.

Raidurile peste noapte care vizează în principal pozițiile deținute de forțele kurde siriene în nordul și nord-estul Siriei au ucis cel puțin 31 de persoane, conform grupului de monitorizare din Marea Britanie, Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (SOHR).

Forțele Democratice Siriene (SDF) conduse de kurzi au declarat că Turcia a lansat luni noi atacuri aeriene.

Raidurile turcești, cu numele de cod Operațiunea Claw-Sword, au avut loc la o săptămână după ce în centrul Istanbulului a avut loc o explozie care a ucis șase persoane și a rănit 81, conform France 24.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel