Era post-Brexit. Câştigătorii premiilor Nobel, Turing, Grammy, Oscar sau Globurile de Aur vor putea trăi și lucra mai ușor în UK
Executivul britanic facilitează începând de miercuri acordarea vizelor de muncă pentru oameni de ştiinţă, artişti sau muzicieni premiaţi, printr-o nouă politică de imigrare bazată pe competenţe, introdusă după Brexit, informează AFP.
Câştigători ai unor distincţii precum premiul Nobel, premiul Turing pentru informaticieni, premiul Grammy, premiul Oscar sau Globurile de Aur vor putea trăi şi lucra mai uşor în Regatul Unit conform acestei reforme introduse de ministerul de interne. Câştigătorii anumitor premii din domeniile dansului, modei, arhitecturii şi ştiinţelor sociale sunt, de asemenea, vizaţi de aceste schimbări.
Astfel, procedurile pentru obţinerea vizei de muncă vor fi simplificate şi accelerate. Aceste schimbări se încadrează într-un nou sistem de imigraţie ce foloseşte 'puncte', pus în aplicare de executivul britanic după Brexit, cu scopul de a atrage 'cele mai bune (talente) în ţară pe baza abilităţilor pe care le pot aduce, mai degrabă decât pe baza naţionalităţii lor', a indicat ministerul de interne într-un comunicat.
'Câştigătorii acestor premii au atins apogeul carierei lor şi au multe de oferit Regatului Unit', a declarat ministrul de interne Priti Patel, menţionată într-un comunicat.
'Aceste schimbări importante le vor oferi libertatea de a veni şi de a lucra în industriile noastre de excelenţă ale artelor, ştiinţelor, muzicii şi filmului'. Controlul imigraţiei, în special cea provenind din ţările sărace ale Uniunii Europene a fost printre temele cheie ale campaniei referendumului Brexit din 2016.
Începând cu 1 ianuarie, lucrătorii din Uniunea Europeană nu se mai bucură de deplină libertate de mişcare în Regatul Unit.
Noul sistem de puncte favorizează inteligenţa în detrimentul lucrătorilor slab calificaţi. Pentru a obţine o viză, sunt luate în considerare abilităţile, cunoştinţele de limba engleză şi resursele financiare, scrie Agerpres.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News