Episodul "Geoană la Vântu", în campania electorală din Marea Britanie
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Liderul laburist Ed Miliband a fost văzut părăsind locuința lui Russell Brand, o vedetă TV foarte influentă în Marea Britanie. Vizita discretă a fost făcută cu o săptămână înainte de alegerile parlamentare la finalul cărora Miliband vrea să devină premier.

Russel Brand, o figură controversată din Marea Britanie, are 9,5 milioane de urmăritori pe Twitter, conduce propriul său canal de Youtube, numit "The Trews", și le-a recomandat susținătorilor săi să boicoteze scrutinul legislativ din 7 mai.

Un episod similar celui din Marea Britanie s-a consumat în campania electorală din România în 2012, când Mircea Geoană a fost surprins vizitând un patron de presă. Mișcarea social-democratului a fost folosită împotriva sa de contracandidatul Traian Băsescu, în dezbaterea finală.

Vizita lui Miliband, fotografiată de unul dintre vecinii lui Brand, alimentează speculațiile că vedeta TV se gândește să-l susțină pe laburist pentru funcția de premier.

Nigel Farage: Prefer imigranții din Australia în detrimentul celor din Europa de Est

Un purtător de cuvânt al laburistului a declarat că Miliband a mers luni noaptea la Russel Brand pentru a filma un interviu.

Disponibilitatea liderul stângii de a se deplasa acasă la starul TV pentru a discuta politică sugerează că, în opinia lui, este un risc ce merită asumat pentru a convinge tinerii să vină la urne în ziua votului, comentează The Guardian.

Într-un interviu acordat recent, Russel Brand spunea: "Nu am votat niciodată. La fel ca majoritatea oamenilor, sunt profund dezamăgit de politică. La fel ca majoritatea oamenilor, îi consider pe politicieni hoți și mincinoși, iar sistemul politic actual nu este nimic altceva decât un instrument birocratic pentru augmentarea și avantajul eliterlor politice. Billy Connolly a spus: 'Nu vota, asta îi încurajează' și 'Dorința de a fi un politician ar trebui să te împiedice toată viața să devii unul'".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel