Episod de iarnă în martie. Florinela Georgescu, ANM: Maxime între 5 și 17 grade, o ușoară scădere zilele următoare
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay
Florinela Georgescu, director în cadrul ANM, a spus cum va fi vremea în zilele următoare.

ANM a emis un Cod Galben de viscol, ninsori și vânt puternic pentru aproape un sfert de țară. În acest context, Florinela Georgescu a venit cu mai multe informații despre acest episod de iarnă din luna martie.

VEZI ȘI: Alertă de ninsori și vânt puternic. Cod Galben emis de ANM. Se schimbă vremea și-n București

"A fost emis un Cod Galben, este valabil până în această noapte la ora 5:00 și vizează intensificări ale vântului și precipitații, care în unele zone pot fi mai abundente.

Mă refer aici la Crișana, partea de nord și centrală a Banatului, zona Munților Banat și a Carpaților Meridionali, unde se pot acumula cantități de 20-25 de litri pe metru pătrat, izolat de peste 30 de litri pe metru pătrat.

Florinela Georgescu, ANM: Maxime între 5 și 17 grade, o ușoară scădere zilele următoare

În zona montană înaltă, la altitudini de peste 1700 de metri, în Carpații Meridionali, vor predomina ninsorile. Se poate depune strat de zăpadă și va fi viscol, iar vitezele la rafală vor putea depăși aici 80-90 de kilometri pe oră, dar vânt cu viteze în general în jurul a 50 de kilometri pe oră va fi cam în toate regiunile.

Din punct de vedere al temperaturilor, ne situăm în general în apropierea normelor. Mâine vom avea maxime între 5 și 17 grade, o ușoară scădere zilele următoare", a declarat Florinela Georgescu la Antena 3 CNN.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel