Data publicării:

Episcopul Giurgiului, Ambrozie: La Paşte nu ne urăm "Sărbători Fericite"

Autor: Florin Răvdan | Categorie: Stiri
WhatsApp
Fotografie creată de Brett Sayles, de la Pexels
Fotografie creată de Brett Sayles, de la Pexels

Episcopul Giurgiului, Ambrozie, a menţionat în Pastorala sa de Paşte că în această zi nu ne urăm "Sărbători fericite". 

"Mulţi dintre dumneavoastră v‑aţi împărtăşit cu trupul şi sângele Domnului.

Nu îngăduiţi să vă fie spre osândă, ci spre viaţă veşnică! Căutaţi lumina cea neapusă a Învierii şi nu strălucirea obositoare a sărbătorii lumeşti. Nu cădeţi pradă cuvintelor deşarte, căci la Paşte nu ne urăm unii celorlalţi „Sărbători fericite!”, ci mărturisim că „Hristos a înviat!”. Priviţi‑le pe toate cu bucurie şi cu înţelegere duhovnicească, lăsaţi la o parte invidia şi ura, duşmăniile de tot felul şi vorbele de ocară. Împăcaţi‑vă cu cei ce v‑au greşit, iertaţi celor ce vă iartă şi, mai ales, celor ce nu mai pot ierta. Nu uitaţi că, ţintuit pe cruce, Hristos a iertat, nu a blestemat. Fiţi cu luare aminte la toate cele ce se petrec în jurul nostru şi nu vă amăgiţi că se poate afla ceva fără de rânduiala lui Dumnezeu.

În toată vremea şi în tot ceasul vă îndemn să nu încetaţi a vă ruga, după cuvântul Dumnezeiescului Pavel (I Tes. 5,17). Căutaţi să fiţi bineplăcuţi mai degrabă lui Dumnezeu, căci numai astfel veţi putea împlini şi cererile oamenilor", a transmis Episcopul Giurgiului. 

Menţiune despre războiul din Ucraina 

"Inima ne îndeamnă să stăruim mai mult despre rugăciune şi despre dumnezeiescul har, despre vederea luminii celei necuprinse, însă tulburările veacului acestuia ne silesc să nu le trecem cu vederea. Slăbirea bolii nu a adus cu sine liniştea mult dorită, căci, iată, acum ne vedem siliţi să dăm piept cu spaimele războiului. Ceea ce se petrece în ţara vecină, Ucraina, este o tragedie şi nu există nicio justificare pentru toate ororile pe care cei de acolo sunt nevoiţi să le trăiască. Nu poţi să‑ţi justifici intervenţia militară în faţa mamei ce şi‑a îngropat copilul, a copilului ce şi‑a pierdut părinţii, a celor neputincioşi ce s‑au văzut nevoiţi să ia drumul pribegiei.

În momentele acestea nu este loc de resentimente, indiferent de cât de insistent am fi îmbiaţi de unii şi de alţii. Nu este vreme de pierdut în a ajuta, nu mai este loc de ură şi de ranchiună. Noi înşine nu putem face multe, însă puţinul pe care‑l avem de oferit să nu‑l ascundem, ci să‑l dăruim celor ce au cu adevărat nevoie în momentele acestea. Biserica Ortodoxă Română s‑a mobilizat exemplar în această perioadă şi nu cred să fie vreun refugiat din calea războiului care să nu fi primit ajutor din partea  bunilor noştri preoţi şi credincioşi.

Parohiile şi mănăstirile din cuprinsul Episcopiei Giurgiului s‑au alăturat acestui demers de sprijinire a celor aflaţi în suferinţă şi în lipsă, înţelegând, mai mult ca niciodată, că este nevoie de solidaritate şi de eforturi susţinute, iar împlinirea lor ne defineşte astăzi într‑o foarte măsură ca neam şi ca ţară. Românii nu sunt codaşii Europei, ci fruntea ei, însă nu în duh lumesc, ci duhovniceşte, ca împlinitori ai poruncii iubirii întru Hristos Iisus – Cel Înviat", a mai precizat acesta. 

CITEŞTE PASTORALA COMPLETĂ AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel