Episcop jefuit în timpul liturghiei. Bunuri furate în valoare de un milion de dolari (VIDEO)
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Elena Didila
WhatsApp
Fotografie de la Kindel Media/ Pexels
Fotografie de la Kindel Media/ Pexels
Episcopul Lamor Whitehead și soția acestuia au fost jefuiți de trei bărbați înarmați.

O liturghie obișnuită de duminică s-a transformat într-o tragedie pentru biserica Leaders of Tomorrow International Ministries din Brooklyn din New York. Duminică, 24 iulie, în timp ce ținea slujba, episcopul Lamor Whitehead a fost pus la pământ de trei bărbați înarmați care au pătruns în biserică și l-au jefuit pe pastor și pe soție sa de toate bijuteriile pe care aceștia le purtau, valoare estimată fiind între 500 de mii și un milion de dolari. După ce au strâns bunurile furate, hoții au fugit cu un autoturism Mercedes, conform martorilor de la fața locului.

Întrucât slujba era transmisă în direct, momentul jafului a fost surprins de cameră devenind imediat viral. În videoclip îi vedem pe tâlhari rătăcind prin biserică și forțându-l pe episcop să se întindă pe pământ, apoi golindu-l de toate bunurile: ceasul, diverse coliere, verigheta și crucea de episcop. Aceeași soartă și pentru soția sa, care asista la slujbă. 

Whitehead însuși, în vârstă de 44 de ani, a denunțat incidentul pe Instagram printr-o transmisie lungă în direct. ”Când i-am văzut intrând în sanctuar cu arme, le-am spus tuturor să iasă. Nu știam dacă au vrut să tragă în biserică sau dacă au venit doar pentru un jaf”, a explicat episcopul, mulțumind cerului pentru faptul că nimeni nu a fost rănit și pentru că și-a scutit comunitatea de un real pericol.

În postarea sa, Whitehead a vorbit despre jaf ca pe un exemplu clar ”a modului în care lucrează diavolul” și, referindu-se direct la hoți, le-a cerut să se predea.

Într-un alt live transmis pe Facebook, el a oferit o recompensă de 50.000 de dolari oricui are informații care să conducă la arestarea tâlharilor, relatează publicația Open.

Citește și:

Armele, interzise în multe spații publice în statul american New York

Legiuitorii din statul american New York au adoptat vineri o lege care interzice armele în numeroase spaţii publice, inclusiv în Times Square, şi cere ca solicitanţii de permise de portarmă să-şi dovedească abilităţile de a folosi o armă şi de a-şi pune la dispoziţie conturile de social media pentru a fi evaluate, potrivit Agerpres.

Legea, aprobată în cadrul unei sesiuni de urgenţă a legislativului, a fost impusă după o decizie de referinţă a Curţii Supreme, de săptămâna trecută, care a afectat legislaţia restrictivă din statul New York privind acordarea permiselor de portarmă. Majoritatea conservatoare din Curtea Supremă a decis pentru prima dată că actul fundamental al SUA, Constituţia, acordă unui individ dreptul de a avea asupra sa arme în public pentru autoapărare în orice loc din ţară.

Violența provocată de armele de foc crește după decizia Curții Supreme

Liderii democraţi ai statului New York au deplâns decizia, declarând că va creşte violenţa provocată de armele de foc dacă mai mulţi oameni vor putea purta arme. Ei au recunoscut totodată că vor trebui să relaxeze reglementările privind permisele de portarmă, în vigoare de un secol, pentru a se conforma deciziei Curţii Supreme, dar au încercat să menţină cât mai multe restricţii cu putinţă în numele siguranţei publice.

Curtea Supremă a SUA a decis că regimul anterior de acordare de permise de portarmă din New York, în vigoare din 1911, oferea oficialităţilor locale prea multe pârghii pentru a refuza emiterea unui astfel de permis.

Însă guvernatoarea statului New York, Kathy Hochul, o democrată care a cerut organizarea sesiunii extraordinare a legislativului, a amintit că reglementările privind permisele de portarmă din acest stat au făcut ca New Yorkul să aibă cea de-a cincea cea mai scăzută rată de decese provocate de armele de foc dintre cele 50 de state ale SUA.

Citește mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel