Epidemie GRIPĂ: Statistici LA ZI alarmante. Încă 3 decese
Data publicării:
Autor: Sebastian Florea
WhatsApp
Pacient
Pacient
Numărul persoanelor care au murit din cauza gripei a ajuns la 57, potrivit Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile din cadrul INSP. 

Ultimele trei persoane care au murit din cauza gripei aveau condiţii medicale preexistente şi nu erau vaccinate antigripal.

Este vorba despre un bărbat în vârstă de 79 de ani, din judeţul Dolj, o femeie în vârstă de 49 de ani, din judeţul Prahova şi un bărbat în vârstă de 75 de ani, din judeţul Vaslui.

[citeste si]

Ministerul Sănătăţii a transmis populaţiei o serie de măsuri care trebuie luate la nivelul atât al spitalelor, şcolilor sau al farmaciilor, cât şi de fiecare persoană în parte, pentru a preveni eventuale îmbolnăviri cu gripă.

Managerii de spitale au obligaţia să se asigure că sunt respectate cu stricteţe măsurile igienico-sanitare în unităţile sanitare şi că personalul medical are la dispoziţie şi poartă echipamentul de protecţie.

Mai mult, ministerul Sănătăţii a solicitat direcţiilor de sănătate publică să prezinte, în cel mai scurt timp, o situaţie a stocurilor de medicamente antivirale specifice pentru gripă existente în spitale şi, după caz, să solicite suplimentarea stocurilor, astfel încât să fie disponibile medicamentele necesare pentru tratamentul pacienţilor internaţi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel