Epidemie de meningită. Un adolescent a murit. Opt copii, internaţi
Un adolescent, în vârstă de 17 ani, a decedat la Spitalul Clinic de Copii. Alţi opt minori sunt internaţi la Spitalul de Boli Infecţioase, fiind suspectaţi de meningită.
Toţi aceşti tineri au ajuns la spital după ce au participat la o petrecere de majorat în localitatea Tărlungeni. Managerul Spitalului Clinic de Copii, Liviu Muntean, a spus că tânărul în vârstă de 17 ani a fost internat miercuri seara în spital, cu siptomatologie nespecifică meningitei, spunând că se simte rău.
„A fost internat şi foarte, foarte repede starea lui s-a degradat de la o oră la alta. A fost transferat la Terapie Intensivă şi, în câteva ore, în ciuda tuturor manevrelor de susţinere a funcţiilor vitale, a decedat. A fost ceva absolut fulminant, de aceea bănuielile noastre se îndreaptă către o meningită. Deocamdată nu ştim de ce etiologie. Probele au fost transmise la Institutul Matei Balş din Bucureşti, autopsia s-a făcut la Serviciul de Medicină Legală Braşov şi aşteptăm să ne vină rezultatele. Fiind o moarte survenită în câteva ore am anunţat şi Poliţia. În acest moment, la Spitalul Clinic de Copii nu mai avem alţi copii internaţi asemănător acestui caz", a precizat managerul Spitalului Clinic de Copii, potrivit Agerpres.
La Spitalul Clinic de Boli Infecţioase din Braşov sunt internaţi opt copii suspectaţi de meningită, a informat managerul unităţii medicale, Ramona Ionescu. „Doi au tabloul tipic de infecţie sistemică de meningo-cocemie, dar încă nu avem izolată bacteria. Avem date de laborator şi clinice mai ales, care pledează pentru meningo-cocemie, dar nu avem confirmarea laboratorului. Cel mai probabil rezultatele vor apărea în această seară. Ceilalţi şase pacienţi nu aş putea spune că au tabloul tipic de meningită, au semne de meningită la debut eventual. Ei s-au prezentat la spital cu febră, frisoane, dureri de cap şi ameţeli, dar nici unul nu a avut semne certe clinice de dureri de ceafă care pune diagnosticul de meningită. Joi şi vineri patru medici ai spitalului nostru au consultat 135 de tineri cu vârste între 17-22 de ani", a afirmat amona Ionescu.
Ea a menţionat că populaţia nu trebuie să se sperie, deoarece pentru această boală există profilaxie, important fiind ca bolnavii să se prezinte foarte repede la medic.
[citeste si]
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News