ȚEPE TRATAMENT hemoroizi. Dr. Mitulescu atrage atenția-VIDEO
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Gabriel Mitulescu, medic specialist chirurgie generală şi din 1998 medic primar chirurgie generală la Centrul de Chirurgie Generală şi Transplant Hepatic Fundeni Bucureşti, a vorbit, în emisiunea ”Academia de Sănătate, de la DCNews, despre bolile hemoroidale.

Specialistul a explicat că deja celebrele creme și supozitoare nu au, de fapt, niciun efect asupra maladiei.

[citeste si]

"În prezent, operațiile chirurgicale clasice sunt considerate istorie în accepțiunea modernă proctologică. Mă refer la rezecția pachetelor hemoroidale, ligatura pachetelor hemoroidale în maniera chirurgiei clasice, rezecție de mucoasă etc - deci toate intervențiile care taie și mutilează zona respectivă anală. (...) Există mai multe etape ale tratamentului; un tratament profilactic care încearcă îmbunătățirea emiterea scaunului. (...) Se trece la medicamentul medicamentos care, de fapt, nu există. Există așa numitele venotrofice de tipul Detralex care nu au, de fapt, niciun efect în boala hemoroidală propriu-zisă, dar acționează antiinflamator și atunci sunt folosite în criza hemoroidală când există un mare grad de inflamație.

Supozitoare și creme

Tratamentele locale de tipul supozitoarelor și cremele sunt absolut ilogice și nu au decât două efecte principale: ung canalul anal și atunci scaunul iese mai ușor și produc mai puțină suferință și dau un anumit confort psihic pacientului. În fapt, ele nu au niciun efect deosebit în afară de cel financiar: bolile anale devenind atât de frecvente... toată lumea a văzut că aproape lunar mai apare câte un preparat care intră în pachetul de reclame de la televizor. De fapt, nu produc nimic", a zis Gabriel Mitulescu la interviurile DC News.

Iată răspunsul:

VEZI AICI INTERVIUL INTEGRAL

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel