Energizante - alcool, combinație periculoasă. Boli grave
Data publicării:
Autor: Darius Muresan
WhatsApp
Băuturile energizante sunt extrem de periculoase, dar în combinaţie cu alcoolul sunt o adevărată bombă pentru sănătate.

Riscurile la care te expui sunt imense. Pot duce la boli extrem de grave.

Cercetătorii de la Harvard atrag atenţia că, deşi sunt prezentate ca băuturi sănătoase care îmbunătăţesc performanţele fizice şi mintale, pe termen lung riscurile pentru sănătate sunt uriaşe. O analiză a beneficiilor prezentate în publicitatea la aceste produse, a conţinutului nutriţional şi a efectelor asupra sănătăţii publice ale băuturilor energizante concluzionează că beneficiile lor pe termen scurt pot fi depăşite de riscurile grave pentru sănătate.

Riscurile de sănătate asociate cu băuturile energizante sunt în mare parte atribuite nivelurilor ridicate de zahăr şi cofeină. Acestea variază de la comportamentul de căutare a riscului, precum consumul de substanţe nocive şi agresivitatea, problemele de sănătate mintală sub formă de anxietate şi stres, creşterea tensiunii arteriale, obezitate, leziuni renale, oboseală, dureri de stomac şi iritaţii.

Analiza subliniază, de asemenea, o altă tendinţă îngrijorătoare de amestecare a băuturilor energizante cu alcool. Persoanele care fac acest lucru consumă mai mult alcool. Se crede că băuturile energizante pot masca semnele stării de ebrietate, permiţând consumatorilor să bea mai mult alcool şi sporind astfel probabilitatea de a se ajunge la deshidratare şi la intoxicare cu alcool, se precizează pe exquis.ro.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel