Energie verde în România. Cum ajută ANM afacerea cu eoliene - video
Data publicării:
Autor: Mircea F. Cristian
WhatsApp
Potențialul eolian al României este un subiect de analiză specializată la ANM, după cum ne-a explicat Elena Mateescu, directorul instituției.

Elena Mateescu a spus, într-un interviu DC News, că specialiștii ANM oferă analize privind potențialul eolian pe diverse zone, analize care ajută extrem de mult mediul de afaceri să dezvolte acest business, care ar duce la creșterea procentului energiei verzi livrate în România:

Noi facem astfel de analize la solicitare și nu numai, oferind mediului privat informații privind potențialul de resurse eolian sau solar la nivel local. Ele nu sunt secrete. Vorbim de o bază de date meteorologice cu caracter secret de serviciu pentru șiruri consecutive de date brute. Dar asta nu înseamnă că nu oferim analize și informații, fie sub formă grafică, fie sub formă de valori medii multianuale calculate pe diferite intervale, care să ne ajute să luăm deciziile”, ne-a explicat șefa ANM.

”Vorbim și de zone în care analizăm dacă potențialul eolian în acea zonă înregistrează un anume prag al vitezei vântului ca să și producă energie. Trebuie să vedem în funcție de centralele eoliene, în funcție de tipul centralei, mărimea până la care se dorește să se asigure ca schimbul de energie să fie transformat. Analizele sunt foarte complexe, de aceea specialiștii climatologici din cadrul Administației Naționale de Meteorologie sunt foarte bine pregătiți. Fac astfel de analize și le oferă la cerere”, a mai explicat Elena Mateescu.

Mai multe despre ajutorul pe care-l oferă ANM micilor și marilor investitori în energie verde în interviul de mai jos: 

VIDEO

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel