Centrala nucleară Cernobîl. Engie anunță o investiție uriașă pentru energie regenerabilă
Autor: Bogdan Bolojan | Publicat pe: 09 iul 2017, 17:32
WhatsApp
Ucraina se află în negocieri cu una dintre cele mai mari companii de energie din Franța pentru a construi o instalație solară de 1,25 miliarde de dolari în zona reactorului nuclear de la Cernobîl. 

Ostap Semerak, ministrul ecologiei din Ucraina, a declarat că Engie începe săptămâna viitoare un studiu de pre-fezabilitate finanțat de guvernul francez. Rezultatele ar trebui să fie gata până la sfârșitul anului.

"Experiența Franței în domeniul nuclear este unul dintre motivele pentru care am vrut să colaborăm cu aceștia", a declarat  Semerak pentru The Washington Post. "Ne-au abordat după ce am anunțat intenția noastră de a dezvolta energii regenerabile în Cernobîl", a mai spus ministrul.

Un purtător de cuvânt Engie a confirmat că societatea este în consultare cu guvernul ucrainean, dar a refuzat să dezvăluie detalii suplimentare despre proiect.

În ciuda faptului că zona rămâne contaminată și că o cantitate mare de material radioactiv este încă în reactorul demolat, Ucraina vrea să utilizeze Cernobîlul ca bază pentru energia regenerabilă.

Potrivit ministrului Semerak, peste 60 de companii sunt implicate în discuții cu privire la diverse scheme de la centrala nucleară pustie, relatează Reuters.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?