Enel, investiții puține, promisiuni multe
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu
WhatsApp
Potrivit unui raport al Autorităţii Naţionale de Reglementare în Energie (ANRE), în primele opt luni din 2015, compania Enel a realizat mai puţin de jumătate din investiţiile prognozate pentru întregul an.

"De la intrarea pe piaţă, Enel a realizat investiţii consistente, concentrându-se pe creşterea calităţii serviciului oferit clienţilor, de la an la an, scăzând durata întreruperilor neplanificate (SAIDI). Investiţiile cuprinse în planul aprobat anual de ANRE sunt programate pe toată durata anului. O parte din aceste investiţii reprezintă lucrări punctuale, altele sunt mai complexe şi necesită o perioadă mai lungă de timp pentru finalizare. De aceea, investiţiile mai complexe sunt începute din timpul anului, dar finalizate spre sfârşitul acestuia', au explicat reprezentanţii Enel.

Enel Distribuţie Muntenia a realizat, în primele opt luni ale anului trecut, investiţii în valoare de 57,1 milioane de lei, reprezentând 35% din investiţiile prognozate pentru întregul an, potrivit unui document al Autorităţii Naţionale de Reglementare în Energie (ANRE).

Enel Distribuţie Muntenia este cel mai important distribuitor de electricitate, cuprinzând inclusiv Capitala.

[citeste si]

Pentru Enel Distribuţie Banat, investiţiile realizate în perioada ianuarie - august au fost de 24,6 milioane de lei, respectiv 27% din cele estimate pentru tot anul 2015. În cazul Enel Dobrogea, investiţiile au fost de 18,3 milioane lei, fiind 24% din totalul estimat.

La rândul său, E.ON Distribuţie România a finalizat investiţii reprezentând 33% din prognoza totală, ajungând la 60,3 milioane de lei, în timp ce CEZ a realizat 50% din investiţii, respectiv 81,5 milioane de lei.

Electrica Muntenia Nord a realizat 34% din investiţii (61,1 milioane de lei), Transilvania Nord - 33% (63,5 milioane de lei), iar filiala Muntenia Sud - 25% (47,6 milioane de lei). (Agerpres)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel