ENEL: Donație de un milion de euro către UNHCR și Salvați Copiii pentru Ucraina
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Enel
Enel
Campania promovată de Enel, care a vizat angajații Grupului, în sprijinul Înaltului Comisariat pentru Refugiați al Națiunilor Unite (UNHCR) și Salvați Copiii, s-a încheiat. 

Prin intermediul inițiativei, cele două organizații au strâns în total un milion de euro din donații ale angajaților Enel și din contribuția Enel Cuore. Inițiativa va sprijini activitățile care vizează urgența umanitară din Ucraina și va ajuta populația civilă afectată, atât în Ucraina, cât și în țările în care își desfășoară activitatea cele două organizații, răspunzând astfel nevoilor refugiaților și persoanelor strămutate.

Enel Cuore este organizația non-profit a Grupului Enel care sprijină proiecte și inițiative cu un impact puternic asupra comunităților și zonei locale. Acțiunile desfășurate în cooperare cu organizațiile de voluntari sunt împărțite în patru domenii: cultura și educația copiilor și adolescenților, plasarea în muncă și incluziunea socială a persoanelor vulnerabile, inițiative de autonomie pentru persoanele cu dizabilități, reducerea sărăciei sociale și asistența medicală preventivă pentru vârstnici. Aceste acțiuni se adresează oamenilor de toate vârstele, de la cei mai tineri la cei mai în vârstă, și sunt în conformitate cu Obiectivele de Dezvoltare Durabilă ale ONU, pentru un model de dezvoltare incluziv și echitabil, care creează valoare.

Salvați Copiii luptă de peste 100 de ani pentru a salva copiii aflați în situații de risc și pentru a le garanta un viitor sigur. Organizația este prezentă în Ucraina din 2014 și distribuie produse de bază copiilor care sosesc în Polonia și România, țări în care Salvați Copiii desfășoară activități specifice ce vizează minorii neînsoțiți sau cei separați de familii. De asemenea, a amenajat spații în care copiii, datorită sprijinului oferit de personal specializat, se pot juca și sunt ajutați să proceseze trauma pe care au trăit-o și să își găsească liniștea. 

UNHCR, Înaltul Comisariat pentru Refugiați al Națiunilor Unite, protejează persoanele forțate să-și părăsească locuințele din cauza conflictelor și persecuției. Este activă în peste 130 de țări pentru a proteja milioane de oameni, oferind asistență care salvează vieți, apărând drepturile fundamentale ale omului și ajutând persoanele să-și construiască un viitor mai bun. În raport cu situația de urgență din prezent, UNHCR activează în Ucraina, România, Ungaria și Polonia. Mai mult, a înființat două noi centre de primire în Italia pentru femeile și copiii care părăsesc Ucraina, acoperindu-le nevoile de bază.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel